Sorry, registratie is beëindigd.

De Bestuurder organiseert samen met GUBERNA en Nyenrode Business Universiteit een unieke studiedag over ESG en ethisch leiderschap. Leden van GUBERNA krijgen 10% korting op de studiedag. Wie voor 1 mei inschrijft krijgt een vroegboekkorting van 10% en betaalt 518 i.p.v. 575 euro! (kortingen zijn niet cummuleerbaar)


  • Datum: 02/06/2022 08:00
  • Plaats: Groenstraat 11, Sint-Katelijne-Waver, België (Kaart)
  • Meer informatie: Kasteel Sint-Michiels

Prijs: 575

Beschrijving

Op 2 organiseert De Bestuurder een exclusieve studiedag voor 30 bestuursleden: Laat je inspireren door topsprekers en collega-bestuurders. Beleef verruimende reflectiemomenten en denk na over de toekomst van jouw organisatie. De Bestuurder bedacht samen met GUBERNA en Nyenrode Business Universiteit een uniek programma.

Liesbeth De Ridder, Andre Nijhof, Marie Hélène Woestyn
Philip Van Impe, Manon Janssen, Rika Coppens

Welke rol speelt de raad van bestuur bij een duurzame transitie naar de nieuwe economie?

Hoe kunnen bestuurders markttransformaties naar hogere duurzaamheidsniveaus brengen? De Sustainable Development Goals (SDG’s) zijn de uitdagingen waar onze organisaties mee geconfronteerd worden. Om ze aan te kunnen hebben we nood aan nieuwe spelregels, nieuwe spelers en moeten we nieuwe wetten formuleren. De markt-incentives moeten veranderen en de randvoorwaarden moeten worden bepaald. Verschillende stakeholders hebben daarin verschillende rollen en verantwoordelijkheden per fase.

De Bestuurder organiseert in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit en GUBERNA een studiedag ESG en Ethisch Leiderschap op 2 juni.

Programma

9:00 Ontvangst
9:30 Welkomstwoord Philip Peeters, uitgever De Bestuurder
9:45 Inleiding: Rethinking boards, nieuwe rol voor bestuursorganen anno 2022 -  Liesbeth De Ridder (GUBERNA)

10:15: Academische dagsessie onder leiding van prof. dr. Andre Nijhof (Nyenrode Business Universiteit).

Via de 4 fases van het markttransformatie framework leren we bestuurders signalen in hun eigen omgeving te herkennen en te beschrijven. We bieden ze een houvast om duurzame visies om te zetten naar nieuwe verdienmodellen. Een groep van maximaal 30 bestuursleden kan samen met topsprekers en collega-bestuurders tijdens reflectiemomenten nadenken over de toekomst van hun organisaties.

Gastsprekers:

  • Manon Janssen (CEO Ecorys, Klimaatregisseur stad Antwerpen en bestuurder bij GIMV, Topsector Energie Nederland en Ontex)
  • Rika Coppens (CEO van House of HR en bestuurder bij Colruyt Group, La Lorraine Bakery en Euronext)
  • Philip Van Impe (Voorzitter van het Belgian Defence Platform for Leadership & Ethics)
  • Marie Hélène Woestyne (Investmentmanager CIM Capital Restruct Fund met focus op COVID-geïmpacteerde bedrijven)

17:15 Netwerkreceptie

Deelname: Inschrijven kan tot 23 mei. Deelnemers krijgen op 25 mei een informatiebundel ter voorbereiding van de studiedag. Het is belangrijk om de verkregen informatie te bestuderen vooraf aan het event.

Doelgroep
Actieve bestuurders (gedelegeerd bestuurders, aandeelhouders, voorzitters, onafhankelijke bestuurders, directieleden) van verenigingen, vennootschappen of overheidsbedrijven.

Deelname
575 euro p.p. excl. BTW, leden van GUBERNA krijgen 10% korting

Interesse? 
Schrijf je nu in via deze link

 Mail naar philip.peeters@knights21.be voor meer informatie.


In samenwerking met