Nieuws


De regering wil aanslepende conflicten met de belastinginspectie (BBI) en rechtsonzekerheid voor de bedrijven vermijden. Daarom dat Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) een hervorming van de fiscale rulings op de regeringstafel legt.

Lees Meer  

Volvo wil tegen 2030 enkel nog elektrische auto's maken, en gaat die volledig online verkopen. "We kiezen ervoor om te investeren in de toekomst, die elektrisch en online is, in plaats van in een krimpende activiteit", zegt CEO Håkan Samuelsson. De autobouwer assembleert de XC40 Recharge, zijn eerste elektrische wagen, vandaag in Gent. Begin dit jaar werd ook de productie van een tweede elektrische voertuig, de C40, aan de Belgische fabriek toegewezen.

Lees Meer  

Op 1 maart treedt Dirk Bontridder toe tot de Reynaers Groep als CEO/Gedelegeerd Bestuurder. Martine Reynaers wordt na het beëindigen van het mandaat van Gedelegeerd Bestuurder benoemd tot niet-uitvoerend Voorzitter van de Raad van Bestuur.

Lees Meer  

Luchtvaartbedrijf Sabca haalt opnieuw een contract binnen van de Amerikaanse luchtmacht voor het onderhoud van haar tachtig F-16's op Europese bodem. Het contract heeft een looptijd van vijf jaar, die nog eens met vijf jaar verlengd kan worden en vertegenwoordigt een geschatte omzet van ongeveer 250 miljoen dollar. "Het nieuwe contract bevestigt onze expertise in zwaar onderhoud en het moderniseren van toestellen," aldus Stéphane Burton, CEO van de Blueberry Group.

Lees Meer  

Het vertrek van de Braziliaan Carlos Brito als CEO van brouwer AB InBev zal nog voor de algemene vergadering van 28 april bekendgemaakt worden. De favoriet om de Braziliaan op te volgen is zijn landgenoot Michel Doukeris, die nu de Noord-Amerikaanse activiteiten leidt.

Lees Meer  

De ministerraad heeft vrijdag voor de vijfde keer het mandaat van Willy Bruggeman als voorzitter van de Federale Politieraad vernieuwd

Lees Meer  

De Vlaamse televisiezenders van VRT, DPG Media en SBS speelden goed in op de uitdagingen die corona met zich meebracht. Er ontstonden originele, nieuwe tv-formats en de tv-makers leerden om met minder middelen en minder mensen andere fictiereeksten maken.

Lees Meer  

Pieter De Crem komt in de raad van bestuur van Elia, de beheerder van het hoogspanningsnet. De Crem vervangt Kris Peeters, die vicepresident wordt van de Europese Investeringsbank.

Lees Meer  

De Duitser Peter Gerber is vanaf 1 maart de nieuwe CEO van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines. Hij volgt de Belg Dieter Vranckx op, die verhuisde naar de Zwitserse zustermaatschappij Swiss. De vroegere CEO Christina Foerster is voorzitter van SN Airholding, de holding boven Brussels Airlines.

Lees Meer  

Child Focus lanceerde het concept "Max": de ambitie dat elk kind tussen 10 en 12 jaar een vertrouwenspersoon, een Max, heeft. Minderjarigen moeten voelen dat er mensen in hun omgeving klaar staan om hen te helpen als er zich problemen voordoen, aldus Heidi De Pauw, CEO van Child Focus

Lees Meer  

De fabriek van de Duitse luxewagenbouwer Audi in Vorst, die momenteel de volledig elektrische Audi e-tron bouwt, zal een opvolger voor dat model toegewezen krijgen. Dat heeft de CEO van Audi, Markus Duesmann, vrijdag gezegd in een interview met Business Insider.

Lees Meer  

Softwarebedrijf Exact stelt Joep Hoeks (43) aan als Chief Product Officer (CPO). Met de toevoeging van Hoeks is het executive team onder leiding van Paul Ramakers, CEO bij Exact, compleet. In december kregen Wiegert de Vos (CCO) en Marcel van de Sandt (CCSO) ook een plek in dit team.

Lees Meer