Nieuws


 •  27/10/2021 14:02

United Petfood neemt het Nederlandse Teeling Petfood over, een producent van paté en brokjes voor honden en katten. Met de nieuwe overname versterkt United Petfood zich als huismerkproducent van dierenvoeding.

Lees Meer  
 •  26/10/2021 16:56

Het North Sea Aviation Center (NSAC) bouwt twaalf nieuwe vliegtuigloodsen op de luchthaven van Oostende. De nieuwe loodsen worden gebouwd met duurzaam materiaal en worden niet verwarmd.

Lees Meer  
 •  26/10/2021 16:27

Niko, Intervest en DEME zich drie jaar lang begeleiden door experts van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland om de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN (SDG's) te integreren in hun dagelijkse bedrijfsvoering. Na drie jaar ontvangen ze als eerste internationale erkenning een Pioneer-certificaat. Voka werkt voor de uitreiking en de begeleiding van de Pioneer-certificaten samen met CIFAL Flanders.

Lees Meer  
 •  26/10/2021 11:12

De transportsector verwacht veel van wet- en regelgeving om de klimaatverandering tegen te gaan, maar als er extra regels komen, moeten die best globaal afgesproken worden. Dat is maandagavond geconcludeerd uit het eerste klimaatdebat De Grote Shift van de krant De Standaard.

Lees Meer  
 •  25/10/2021 13:52

Mark Andries, administrateur-generaal van VLAIO is door de Vlaamse Regering benoemd als bestuurder bij Cultuurloket vzw. Hij is één van de vijf leden van de raad van bestuur die door de Vlaamse Regering werden benoemd.

Lees Meer  
 •  25/10/2021 13:43

Bijna de helft van de leerlingen in het secundair onderwijs en drie op de vier werkgevers zijn van mening dat het onderwijs jongeren onvoldoende voorbereidt op de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit de resultaten van een bevraging van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) in samenwerking met verzekeraar AG Insurance.

Lees Meer  
 •  22/10/2021 21:10

Inge Vervotte is door de Vlaamse Regering benoemd als voorzitter voor deSingel. In het verleden was Inge Vervotte Vlaams en federaal minister voor CD&V. In 2012 verliet ze de politiek en tot op vandaag leidt ze de zorggroep Emmaüs.

Lees Meer  
 •  22/10/2021 17:09

De raad van bestuur van DPAM (Degroof Petercam Asset Management) heeft haar beslissing bevestigd om Peter De Coensel te benoemen tot Chief Executive Officer van DPAM. De Coensel volgt Hugo Lasat op, die zelf de rol van CEO bij het moederbedrijf Degroof Petercam en voorzitter van de raad van bestuur van DPAM op zich zal nemen.

Lees Meer  
 •  22/10/2021 16:41

Het Leuvens bedrijf Xenics, gespecialiseerd in het ontwerpen van sensoren voor camera's en microscopen, heeft vrijdag in Tienen een nieuwe cleanroom geopend.Tot hiertoe gebruikte Xenics veelal de ruimtes in het onderzoekscentrum imec. "Maar omdat die eerder op het wetenschappelijke en minder op de productie gericht zijn, was er voor ons nood aan een eigen cleanroom", zegt Paul Ryckaert, CEO van Xenics.

Lees Meer  
 •  22/10/2021 13:53

Pierre-Olivier Beckers is aangesteld als hoofd van de Stichting van de UCLouvain. De Stichting van de UCLouvain werd opgericht in 1999 en zamelt jaarlijks meer dan 7 miljoen euro in voor het aanrekken van veelbelovende jonge academici en wetenschappers, het toekennen van beurzen, de aankoop van hoogtechnologische apparatuur en het uitreiken van prijzen.

Lees Meer  
 •  21/10/2021 23:38

De Brusselse regering heeft donderdag de benoeming goedgekeurd van Cristina Amboldi tot directeur-generaal van Actiris, de Brusselse gewestelijke tewerkstellingsdienst.

Lees Meer  
 •  21/10/2021 23:20

De federale regering heeft de regelgeving voor de komst van een vierde telecomspeler zo geschreven dat de toegang iets moeilijker gemaakt wordt voor bedrijven met grote ambities om op alle fronten actief te zijn. Dat kan in het voordeel uitdraaien van het Belgische Citymesh, dat in de eerste plaats op bedrijfsklanten mikt.

Lees Meer