De partij Groen roept dinsdag op tot het ontslag van de raad van bestuur van het Antwerpse Toneelhuis. De oproep komt er nu de toekomst van het Toneelhuis op het spel staat door een dreigend verlies van de cultuursubsidies.

Lees Meer  

De gewone algemene vergadering van aandeelhouders van de Nationale Bank van België heeft Thierry Bodson, Estelle Cantillon en Louise Fromont tot regent herkozen. Daarnaast werden twee nieuwe regenten verkozen: Christine Mahy en Lode Ceyssens.

Lees Meer  

De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA), die toeziet op fusies en overnames en ook kartels en misbruiken van machtspositie vervolgt, zal dit jaar niet alleen specifieke aandacht hebben voor gekende sectoren als energie, farma, telecom en voeding. Ook de sportwereld - inclusief weddenschappen - is een van de prioriteiten. Dat blijkt maandag uit de prioriteitennota 2022 van de BMA.

Lees Meer  

Er komen bindende afspraken tussen de regering en de raden van bestuur van overheidsbedrijven over het uitwisselen van cruciale informatie. Een waarnemer die een oogje in het zeil zou kunnen houden, komt er echter niet.

Lees Meer  

De raad van bestuur van spoorwegmaatschappij NMBS heeft de ontwerpteksten van het ondernemingsplan en het meerjareninvesteringsplan voor 2023-2032 unaniem goedgekeurd. Ze leggen als doelstelling op om het treinaanbod de komende tien jaar met 10 procent verhogen en het aantal reizigers met 30 procent.

Lees Meer  

De beursgenoteerde stroomnetbeheerder Elia wil een kapitaalronde van 600 miljoen euro doorvoeren. Het geld moet dienen voor een enorm investeringsprogramma. Elia vraagt volgende week toestemming aan zijn aandeelhouders.

Lees Meer  

Na 36 jaar als voorzitter van het Brusselse oldtimermuseum Autoworld geeft Herman De Croo het stuur door aan Guy Verhofstadt. Dat meldt het museum donderdag in een persbericht.

Lees Meer  

Pinar Abay is benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van ING België. Abay is al sinds 2011 bij de Nederlandse moedergroep ING actief is. Ze was onder meer CEO van ING in Turkije en sinds januari 2020 is ze als hoofd "Market Leaders", verantwoordelijk voor België, Luxemburg en Nederland. Ze zal die rol ook blijven invullen.

Lees Meer  

Wie online een verzekeringscontract of een hypothecaire lening afsluit, zal zijn of haar rechten binnenkort beter beschermd weten. De Europese Commissie heeft een modernisering van de consumentenbescherming op het vlak van online financiële diensten voorgesteld

Lees Meer  

De raad van bestuur van Nethys heeft beslist om Grégory Demal aan te stellen als algemeen directeur, ter opvolging van Renaud Witmeur. Demal is lid van het directiecomité van de financiële waakhond FSMA.

Lees Meer  

Emmanuel Amory is benoemd tot gedelegeerd bestuurder van de vaccindivisie van GSK (GlaxoSmithKline). Armory, industrieel ingenieur van opleiding, werkt al 34 jaar in de farmasector.

Lees Meer  

Bedrijven die rekening houden met klimaat en milieu hebben een stap voor om de war for talent op de arbeidsmarkt te winnen. Dat blijkt voor het eerst uit een onderzoek van hr-dienstenbedrijf Acerta bij meer dan 2.000 werknemers. Zes op de tien werknemers zegt dat het wel/niet hebben van een klimaatbeleid hun keuze voor een nieuwe werkgever beïnvloedt.

Lees Meer