Nieuws


Een consortium van Nederlandse, Belgische en Duitse bedrijven en havenbedrijven wil tegen 2025 een netwerk van op waterstof aangedreven vrachtwagens en waterstofstations opzetten. Het HyTrucks-consortium is een samenwerking met in België Air Liquide, DATS 24 van de Colruyt-groep en Port of Antwerp als voortrekkers.

Lees Meer  

De Antwerpse haven zal een internationaal consortium van 46 bedrijven en organisaties leiden dat Europese havens wil verduurzamen." Port of Antwerp streeft ernaar de eerste wereldhaven te zijn die economie, mens en klimaat met elkaar verzoent", zegt CEO Jacques Vandermeiren.

Lees Meer  

Naast zijn rol als CEO van Randstad Group BeLux, zal Herman Nijns nu ook de regionale verantwoordelijkheden in de Nordics aan zijn portefeuille toevoegen. In februari werd Nijns nog verkozen tot nieuwe Europese voorzitter van de World Employment Confederation.

Lees Meer  

Michel Doukeris volgt vanaf 1 juli Carlos Brito op als CEO van AB Inbev. Hij is net als Brito een Braziliaan. Doukeris werkt sinds 1996 voor AB InBev en staat momenteel aan het hoofd van de Noord-Amerikaanse activiteiten. "Na een zorgvuldig en stevig selectieproces is de raad van bestuur opgetogen dat de volgende CEO uit onze eigen reserve van leiderschapstalent komt", zegt voorzitter Martin Barrington in een persbericht.

Lees Meer  

De Raad van Bestuur van bpost heeft Audrey Hanard voorgedragen als niet-uitvoerend bestuurder en nieuwe voorzitter. Daarnaast worden Jules Noten (Sioen, Port of Antwerp, Vandemoortele...) en Sonja Rottiers (Lloyds Europe, Kinepolis,...) voorgedragen als onafhankelijke bestuurders, voor een periode van vier jaar. De raad van bestuur stelt ook voor om het bestuursmandaat van Jos Donvil voor vier jaar te hernieuwen, en om Mohssin El Ghabri als bestuurder te benoemen voor een termijn van vier jaar."

Lees Meer  

Minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke (Vooruit) werkt aan maatregelen om de transparantie te verhogen rond vzw's waarmee de ziekenfondsen samenwerken voor het beheer van hun patrimonium. Mogelijke pistes zijn de verplichte aanstelling van een revisor en de verplichting om het revisorenverslag over te maken aan het ziekenfonds en de landsbond enerzijds en aan de algemene vergadering anderzijds.

Lees Meer  

Cargill heeft Leman Decoration Group overgenomen, een leverancier van taartdecoraties voor de bakkerijsector. De overname is de meest recente van een reeks stappen om de aanwezigheid en de productlijn van Cargill in het gastronomische segment uit te breiden. "Door Leman Decoration Group aan de Cargill-familie toe te voegen, kunnen wij onze gastronomische en industriële klanten bij elke stap in hun traject ondersteunen - van concept tot afgewerkt product," zegt Inge Demeyere, algemeen directeur van Cargill Chocolate Europe.

Lees Meer  

Solvay heeft in het eerste kwartaal meer winst geboekt dan vorig jaar. Het Belgische chemiebedrijf deed ook beter dan analisten hadden verwacht. Onder meer in de bouw en de automobielsector was er herstel. CEO Ilham Kadri zegt blij te zijn om te zien "dat onze gedisciplineerde structurele maatregelen van vorig jaar om onze kostenbasis te verlagen, een hoge kwaliteit van de winst mogelijk hebben gemaakt".

Lees Meer  

Investeringsmaatschappij Gimv heeft zijn belang in het Duitse tandheelkundig platform GPNZ opgetrokken. De investeringsmaatschappij houdt de kiezen op elkaar over het investeringsbedrag. Ook CEO Roman Wachtel engageert zich voor een verdere kapitaalinbreng.

Lees Meer  

Colruyt neemt JIMS over, een bedrijf met 24 fitnesscentra in ons land en 3 in Luxemburg. De overname van een fitnessketen is een nieuw domein voor Colruyt Group. Het management van JIMS blijft ook na de overname door Colruyt aan boord.

Lees Meer  

Fashion Society, de overkoepelende vennootschap van de kledingwinkels ZEB, ZEB For Stars, The Fashion Store en PointCarré, trekt de kaart van duurzaam ondernemen. Het bedrijf gaat samenwerken met GAIA en stopt voorgoed met de verkoop van bont. Eerder dit jaar kondigde CEO Luc Van Mol ook de investering aan in toegankelijkheid van de winkels voor mensen met een handicap. Ann De Greef, directeur van GAIA is alvast tevreden met de samenwerking.

Lees Meer  

De Amerikaanse Kamer van Koophandel in België (AmCham Belgium) is een van de grootste en invloedrijkste bedrijfsorganisaties van het land. Ze werd opgericht in 1948 en telt ongeveer 400 leden. De Bestuurder ging in gesprek met hun 'president'. Philip Alliet is voorzitter van AmCham Belgium en staat sinds april 2012 aan het hoofd van Aon in België en Luxemburg.

Lees Meer