Ivan De Witte werd in 1999 voorzitter van KAA Gent. Het water stond de Buffalo’s toen aan de lippen. Anno 2021 zit er geld in de kassa en maken ze deel uit van de G5. Manager Michel Louwagie zet in 2022 een stap opzij. De 74-jarige De Witte kijkt nog wat de kat uit de boom.

Volgend jaar een nieuwe CEO. Dat loopt wellicht niet samen met een voorzitterswissel. De Witte acht het raadzaam om stap voor stap te vernieuwen bij AA Gent.

“Het is mijn bedoeling om op termijn een – liefst Belgische – voorzitter te vinden die de ziel van de club én van de stad Gent begrijpt en respecteert, die voetbal kent, en vertrouwd is met professioneel management”, geeft Ivan De Witte bij Het Laatste Nieuws aan.

Japanse, Amerikaanse of andere buitenlandse investeerders hoeven zich niet te melden. De Witte wil dat AA Gent Belgisch blijft.

“Ik denk dat de nieuwe voorzitter ook financieel sterk moet staan. Ik ben zeker dat 100 mensen zich geschikt zullen vinden om de nieuwe voorzitter van AA Gent te worden. Ik gok dat er misschien een paar in aanmerking kúnnen komen…”

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.