Het noodlijdende modeconcern FNG heeft de alarmbelprocedure overleefd. De aandeelhouders stemden woensdag in met de voortzetting van de activiteiten en keurden het herstelplan voor het concern goed. Dat geeft FNG meegedeeld in een persbericht.

FNG had een bijzondere algemene vergadering moeten bijeenroepen in het kader van een zogenoemde alarmbelprocedure. Die moest worden geactiveerd omdat het nettoactief van de vennootschap was gedaald tot minder dan de helft van het kapitaal.

De aandeelhouders schaarden zich tijdens de algemene vergadering achter het herstelplan dat de raad van bestuur eerder aankondigde. Ze deden dat met 99,9 procent van de stemmen, aldus FNG.

De ruggengraat van de doorstart van FNG is het belang in de Scandinavische webwinkel Ellos. In het kader van het herstelplan werd er een dading gesloten met onder meer de vroegere eigenaar van Ellos. Daarbij werden ook afspraken gemaakt over een strategische kapitaalherziening "die de Ellos-groep alle kansen moet geven om haar succesvolle traject verder te zetten, zowel in thuismarkt Scandinavië als elders in Europa", zo staat in een persbericht van FNG.

Ellos is het enige onderdeel dat overbleef uit het voormalige FNG-imperium. De andere delen, waaronder schoenwinkelketen Brantano, gingen failliet. FNG staat nog altijd genoteerd op de beurs, maar de handel ligt al meer dan een jaar stil.

In het najaar komt er een nieuwe algemene vergadering, waarop de aandeelhouders zich over de jaarcijfers 2020 zullen kunnen buigen. Die cijfers zijn nog niet beschikbaar.

Bron: Belga 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.