28 May
28May

Het Franse olie- en gasconcern Total verandert zijn naam in TotalEnergies. De aandeelhouders hebben de nieuwe naam goedgekeurd, die volgens het bedrijf de overgang naar meer duurzame energiebronnen beter weerspiegelt. Ze keurden ook de klimaatstrategie goed.

De grote meerderheid van de aandeelhouders (91,88 procent) schaarde zich achter de nieuwe klimaatstrategie. Een minderheid verzette zich tegen het plan en vroeg een meer ambitieuze strategie. Het was duidelijk dat de verandering goedgekeurd zou worden, maar milieuorganisaties hadden gehoopt op 15 procent tegenstemmen. De aandeelhouders "zien een oprecht transformatieproject en hebben met deze stemming hun goedkeuring gegeven voor een gedurfde en veeleisende strategie", aldus CEO Patrick Pouyanné.

Meer dan 99 procent van de aandeelhouders keurden ook de nieuwe naam TotalEnergies goed, die samen gaat met een nieuw veelkleurig logo. "De naam toont onze collectieve bereidheid om Total opnieuw uit te vinden, een multi-energiebedrijf, een belangrijke speler in de energietransitie", aldus Pouyanné.

Total, dat nog erg wordt geassocieerd met olie, wil met de nieuwe naam en de nieuwe strategie tonen dat het ook sterk investeert in gas en ook steeds meer in elektriciteit en hernieuwbare energie. Die twee laatste moeten dit jaar goed zijn voor 20 procent van de investeringen. De groep wil tegen 2050 koolstofneutraal zijn.

Bron: Belga 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.