28 Jul
28Jul

Adecco werkt aan een overname van het Franse ingenieursbedrijf Akka Technologies. Dat heeft het Zwitserse uitzendbedrijf aangekondigd bij de publicatie van zijn kwartaalresultaten. De inkomsten stegen fors en de winstgevendheid verbeterde, maar van een terugkeer naar het niveau van voor de pandemie is nog geen sprake. Beleggers sturen het aandeel diep in het rood.

De omzet steeg in het tweede kwartaal met 26 procent tot 5,26 miljard euro, tegen 4,18 miljard een jaar eerder. De organische groei bedroeg 29 procent, tegenover een daling met 28 procent een jaar eerder.

De winst voor de aftrek van interest, belastingen, afschrijvingen en afboekingen (ebitda) bedroeg 237 miljoen euro, tegen 75 miljoen euro in dezelfde periode van 2020. De nettowinst kwam uit op 145 miljoen, tegen 21 miljoen in het tweede kwartaal van 2020.De inkomsten liggen nog altijd 5 procent onder het niveau van voor de crisis, verklaarde CEO Alain Dehaze in een communiqué. De onderneming heeft niettemin haar marges verbeterd. Dehaze zei daarom "voorzichtig optimistisch" te zijn en er vertrouwen in te hebben dat het herstel in de komende kwartalen zou aanhouden.

Het bedrijf kondigde de overname aan van het Franse ingenieursbedrijf Akka Technologies, dat wordt gewaardeerd op 2 miljard euro. Akka is actief in Europa, vooral in Frankrijk en België. Samen hebben de bedrijven zowat 50.000 IT-experts in huis.

Verwacht wordt dat de inkomstensynergieën meer dan 200 miljoen euro zullen bedragen en er zijn ook kostensynergieën ten belope van 65 miljoen euro vastgesteld.

Adecco wist zich alvast te verzekeren van de steun van de twee belangrijkste aandeelhouders van Akka Technologies, de oprichtersfamilie Ricci en de Belgische holding NPN van de familie Frère. Zij bezitten samen 60 procent.

Het aandeel van Akka schoot meteen circa 89 procent hoger tot bijna 46,5 euro, nog net onder de biedprijs van 49 euro. Het Zwitserse bedrijf kent dan weer een slechte beursdag. Het aandeel Adecco stond rond de middag 6,25 procent onder de slotkoers van dinsdag.

Bron: Belga

Meer weten over fusies en overnames? Lees dan ons dossier Corporate Finance 4.0

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.