18 May
18May

De voorbije jaren nam BDO vooral bedrijven gespecialiseerd in advies rond digitalisering, fusies en overnames en cybersecurity over. Met de overname van B&W, versterkt het advieskantoor nu zijn klassieke diensten van accountancy en tax. 

"De focus van B&W op grote en middelgrote bedrijven, matcht een-op-een met onze anorganische groeistrategie. We geloven rotsvast in de meerwaarde van de complementaire samenwerking tussen beide bedrijven. Maar ook de strategische inplanting in een economisch belangrijke regio als de haven van Antwerpen past daarin. Ten slotte vormen de 15 medewerkers dankzij hun knowhow, opleiding en ervaring een grote aanwinst in een tijdperk waar hoogopgeleide profielen schaars zijn," vertelt Peter Van Laer, CEO van BDO België 

Antwerpse haven als aantrekkingskracht 

BDO verstevigt met het nieuwe kantoor zijn positie en portfolio in het havengebied. De nieuwe BDO-vestiging – waarvoor je niet door de Kennedytunnel moet – wordt tegelijk een troef voor de aantrekkingskracht van BDO als werkgever. Het fungeert als een soort hub om klanten en medewerkers uit de omliggende regio aan te trekken. 

Multidisciplinaire en digitale aanpak

De voorbije jaren evolueerde B&W steeds meer en meer naar een kantoor met een multidisciplinaire dienstverlening. In 2017 voerde het bedrijf een doorgedreven digitalisering door waardoor de boekhouding met daaraan gekoppelde rapportering en budgettering in realtime gebeurt. Deze aanpak sluit naadloos aan bij BDO, waardoor de oprichters met een goed gevoel hun bedrijf overlaten. "Door de toenemende complexiteit, de steeds strengere compliance-vereisten en de versnelde digitalisering en internationalisering stonden we op een kruispunt. Ofwel maakten we zelf een nieuwe kwantumsprong ofwel droegen we onze klanten en expertise over aan een organisatie die onze business en service minstens even kwaliteitsvol en toekomstgericht verder zet en opwaardeert. We hebben voor de tweede optie gekozen. We zijn er zeker van dat onze medewerkers goed zullen aarden binnen BDO. En onze klanten die ook internationaal actief zijn, kunnen nu een beroep doen op de kennis en expertise uit het wereldwijde netwerk van BDO, " aldus oprichters Michel Beirens en Luc Wellens 

De twee bedrijven zijn trouwens geen onbekenden voor elkaar. B&W werkte in het verleden al geregeld samen met BDO voor specifieke projecten of wanneer een klant expertise vroeg in domeinen waarin het kantoor zelf minder beslagen was. Michel Beirens en Luc Wellens blijven nog een aantal jaren aan boord om de integratie vlot te doen verlopen.

Meer weten over bedrijfsovernames? Lees dan onze reeks Corporate Finance 4.0 


Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.