21 Dec
21Dec

Zorgvastgoedbedrijf Aedifica voegt een achtste land toe aan zijn portefeuille: Spanje. Het heeft een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met de lokale speler Neurocare Home, zo heeft Aedifica maandag nabeurs bekendgemaakt.

De twee willen samen een initiële woonzorgcentrumportefeuille ontwikkelen van zowat duizend eenheden voor een bedrag van 75 miljoen euro. In 2022 zouden de eerste ontwikkelingsprojecten - mogelijk vijf - worden opgestart, in de regio's Madrid, Andalusië en Castilië en León. In die laatste regio heeft Aedifica intussen een eerste grondpositie verworven. Aedifica zal investeren in nieuwe woonzorgcentra, die dan ontwikkeld en geëxploiteerd zullen worden door Neurocare Home.

"Spanje biedt Aedifica een interessante investeringsopportuniteit, aangezien de zorgmarkt er nog relatief gefragmenteerd is en de bevolkingsvergrijzing en het gebrek aan geschikte seniorenhuisvesting er tot een toenemende vraag naar kwalitatief zorgvastgoed zullen leiden", zegt Stefaan Gielens, de CEO van Aedifica, in een persbericht.

Aedifica maakt deel uit van de Bel20-sterindex van de Brusselse beurs.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.