Marc Coucke trekt  Ajit Shetty en Jean Stéphenne aan in het bestuur van Mithra, het Waalse farmabedrijf van CEO François Fornieri. Hoewel hij opstapt als voorzitter, hertekent hij de raad van bestuur ingrijpend. Van de huidige 13-koppige raad van bestuur blijven slechts zes mensen zitten.

Ajit Shetty wordt de nieuwe voorzitter. Hij is een veteraan in de sector en oud-topman van Janssen Pharmaceutica. In de loop van 2021 komt ook een andere grote naam uit de Belgische farma, de voormalige CEO van GSK Biologicals Jean Stéphenne, in het bestuur. Stéphenne heeft momenteel nog zijn handen vol op zijn huidige missie: de ontwikkeling van een coronavaccin bij het Duitse biotechbedrijf CureVac.

Nog een aantal opmerkelijke nieuwkomers treden aan als onafhankelijk bestuurder: Hyloris-CEO en serieel farma-ondernemer Stijn Van Rompay en Erik Van Den Eynden, afscheidnemend CEO van ING België.

Het is de bedoeling dat de nieuwe raad van bestuur 'zo snel mogelijk' aan een buitengewone aandeelhoudersvergadering wordt voorgelegd. In afwachting wordt Patricia van Dijck (GSK) ad interim voorzitster.

Bron: De Tijd

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.