04 Aug
04Aug

Alcopa heeft een meerderheidsparticipatie genomen in de Groupe François, een leider in de Belgische circulaire economie. Deze in 1980 in Virton opgerichte groep specialiseerde zich in verpakkingsoplossingen op basis van hout, produceert houtpellets en exploiteert warmtekrachtkoppelingscentrales. Met zijn verschillende activiteiten realiseert de Groupe François een omzet van 70 miljoen euro met een Ebitda van meer dan 15 miljoen EUR en een 300-tal werknemers in België, Luxemburg en Frankrijk. 

De transactie is het resultaat van overeenkomende waarden tussen de huidige aandeelhouders van de Groupe François en Alcopa. Zij delen dezelfde overtuigingen op het gebied van duurzaamheid, langetermijnvisie op ontwikkeling en respect voor alle belanghebbenden. Door deze sterke band behouden de historische aandeelhouders van de Françoisgroep een belangrijk aandeel in de nieuwe aandeelhoudersstructuur van de groep en blijft het bestaande managementteam in functie. 

Axel Moorkens en Damien Heymans, gedelegeerd bestuurders van Alcopa, verklaarden: “De investering in Groupe François vertegenwoordigt onze belangrijkste transactie van de laatste jaren. Het partnerschap op lange termijn dat we vandaag aangaan, is ook een nieuwe belangrijke stap in de succesvolle diversificatiestrategie van Alcopa. Wij zijn verheugd dat Groupe François tot de groep toetreedt en kijken ernaar uit om met onze medeaandeelhouders en het managementteam samen te werken aan de verdere ontwikkeling van de onderneming. 

CMS België heeft samen met BNP Paribas Fortis de aandeelhouders van Groupe François bijgestaan bij de verkoop van de meerderheid van hun aandelen aan Alcopa, de holdingmaatschappij van de familie Moorkens. Het CMS-team dat de aandeelhouders van Groupe François bijstond, bestond uit Arnaud Van Oekel, David Prync en Alinna Hu.

Bron: Fleet

Meer weten over overnames? Lees dan ons dossier Corporate Finance 4.0

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.