Veranderingen aan de top bij de denktank Itinera. De filosoof Ignaas Devisch wordt directeur. Hij vervangt er Leo Neels. Alexander D’Hooghe volgt Bart Verhaeghe op als voorzitter. 

‘Itinera is een vooruitziende denktank, want hij geeft aanbevelingen om op lange termijn te komen tot duurzame welvaartscreatie. Ook als bestuur hebben we die vooruitziendheid, zodat Itinera kan blijven evolueren’, licht Bart Verhaeghe  toe in De Tijd.

Ondernemer Bart Verhaeghe, professor Marc De Vos en Gaëtan Hannecart van Matexi richtten in 2006 de denktank Itinera op. De Vos, die vandaag decaan is aan de Macquarie University in Sydney, werd in 2014 als algemeen directeur opgevolgd door Leo Neels, de vroegere baas van VTM en Pharma.be. 

Het profiel van de nieuwe directeur en voorzitter moet de denktank een breder maatschappelijk karakter geven, en minder geënt op het bedrijfsleven. Consultant Karel Volckaert, die voorheen bij Econopolis aan de slag was, komt binnen als operationeel directeur. De hoofdeconoom blijft Ivan Van de Cloot. 

Het nieuwe leidinggevend team begint op 1 september. Het moet focussen op onder andere de transitie naar een groene economie. Itinera onderzoekt en publiceert over grote maatschappelijke vraagstukken en debatten. 

De toekomstige raad van bestuur zal naast de nieuwe directeur en voorzitter, bestaan uit Gaëtan Hannecart, Nicolas Saverys en Bernard Delvaux. 

Bron: De Tijd

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.