Voor het eerst in drie jaar vond de algemene vergadering weer fysiek plaats op Kasteel Calesberg, tot grote vreugde van veel aandeelhouders en ook van voorzitter Luc Bertrand. 150 aandeelhouders waren ofwel fysiek aanwezig ofwel vertegenwoordigd, samen goed voor 65,7 procent van het kapitaal.

Op de algemene vergadering werden alle agendapunten probleemloos goedgekeurd, ook de uitkering van een brutodividend van 2 euro per aandeel. Nieuwkomer in de raad van bestuur is Alexandre Delen, die zijn vader Jacques opvolgt en vooral zijn IT-kennis meebrengt.

IT expertise in de bestuurskamer

Alexandre Delen begon zijn carrière in 1999 bij The Capital Markets Company waar hij verantwoordelijk was voor website-projecten voor verschillende banken. Van 2000 tot 2002 werkte hij als consulent van IP Globalnet aan de ontwikkeling van een call center voor Belgacom Skynet. In 2002 vervoegde hij Delen Private Bank, één van de grootste private banken van België. Van januari 2003 tot 2004 liep hij stage bij verschillende afdelingen van Swiss American Securities. Sinds 2004 was Alexandre voltijds nauw betrokken bij de activiteiten van Delen Private Bank, voornamelijk op het IT-departement. In 2014 trad hij toe tot het Executief Comité en de Raad van Bestuur van Delen Private Bank. Sinds 2017 is hij Gedelegeerd Bestuurder van de bank, verantwoordelijk voor IT Operations en Logistiek. 

Tijdens zijn aanwezigheid bij Delen Private Bank speelde hij een belangrijke rol als bezieler en coördinator van het IT-team van de bank, dat groeide van een 10-tal naar 135 medewerkers. Hij lanceerde verschillende innovatieve projecten met nieuwe technologieën die de organisatie klaarstoomden voor de digitale revolutie van de voorbije 15 jaar (o.a. hyper-converged en cloud computing). Tegelijkertijd versterkte hij het veiligheidsteam, dat belast is met de interne uitvoering en het onderhoud van de IT-controle en van de continuïteits- en veiligheidsprocessen die de instelling beschermen tegen cybergevaren. Hij zorgde voor de versterking van de datateams die de uitvoering mogelijk maken van de nieuwe voorschriften die de toezichthoudende autoriteiten hebben opgelegd inzake de rapportering en monitoring van activiteiten met behulp van Machine Learning- en Artificial Intelligence-technieken. Hij speelde ook een rol als adviseur inzake ICT voor ondernemingen van de Ackermans & van Haaren-groep. 

Door zijn aanwezigheid in de Raad van Bestuur van SIPEF, zal Alexandre de onderneming kunnen begeleiden in haar structurele IT-ontwikkeling en beheer.

Bron: Sipef 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.