The Italian Sea Group wil met zijn beursgang zowat 50 miljoen euro ophalen. Het heeft afzonderlijk van elkaar al twee grote beleggers aan boord gehaald. Naast Alychlo van Marc Coucke gaat het om het Italiaanse modehuis Giorgio Armani. Samen zullen ze na de beursgang zowat 15 procent van de aandelen in handen krijgen.

GC Holding, het vehikel van de oprichter en CEO van The Italian Sea Group Giovanni Costantino, blijft meerderheidsaandeelhouder van de luxejachtenexploitant.

 De markt voor superjachten beleeft hoogdagen. Wie een luxejacht wil laten bouwen, is eraan voor de moeite, omdat de gerenommeerde Europese scheepswerven allemaal volgeboekt zijn.

Volgens de maritieme specialist Vessels Value werden tijdens het eerste kwartaal van 2021 219 superjachten gebouwd. Op dit moment worden 50 jachten van meer dan 100 meter gebouwd. Een ervan meet 146 meter. De wachttijd voor een gepersonaliseerde superjacht bedraagt drie tot vier jaar. Terwijl in het eerste kwartaal van 2019 90 superjachten verkocht werden, waren dat er in het eerste kwartaal van dit jaar 219. Dat blijkt uit cijfers van Vessels Value, dat de markt van de superboten op zijn duimpje kent.

De zakenbanken Intermonte en Berenberg leiden de beursintroductie van The Italian Sea Group in goede banen.

Bron: Belga 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.