Emakina Group kondigt aan dat EPAM Systems, Inc, een beursgenoteerde vennootschap met hoofdzetel in Delaware, Verenigde Staten, een bod heeft gedaan op alle aandelen van Emakina Group. EPAM is gespecialiseerd in productontwikkeling, digitale platform engineering en digitaal productontwerp en heeft een prospectus ingediend bij de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) met het oog op het uitbrengen van een vrijwillig openbaar overnamebod op alle 3.893.353 aandelen uitgegeven door de vennootschap. 

In een gisteravond verzonden persbericht geeft de raad van bestuur van Emakina aan dat het bod bedoeld is om de groep een betere toegang te geven tot een diversere klantenkring: “Samenwerking met EPAM, een wereldwijd erkend engineeringcentrum, zal de groep helpen om zijn digitale strategie en ontwerpen te verbinden met de volgende generatie digitale platforms en producten.” 

Het bericht preciseert dat het prospectus opgesteld door EPAM en het memorandum van Emakina in een later stadium openbaar zullen worden gemaakt in België, na goedkeuring door de FSMA. 

De raad van bestuur heeft het over een vriendschappelijk bod en beschouwt de voorwaarden als gunstig voor alle aandeelhouders en andere belanghebbenden. Daarom raadt het de aandeelhouders unaniem aan hun aandelen aan EPAM over te laten.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.