André Bergen, momenteel onafhankelijk lid van de raad van commissarissen en voorzitter van het Audit & Risk Committee, is per 1 juni 2021 benoemd tot de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen van NN Bank. 

Bergen heeft ruime ervaring op het gebied van management en toezicht in de banksector. In dit kader heeft hij ervaring opgedaan als bestuurslid van Generale Bank, later Fortis Bank; CEO van KBC Groep; lid van de raad van commissarissen van Delta Lloyd Groep en Delta Lloyd Bankengroep en NIBC. De benoeming van André Bergen tot voorzitter is goedgekeurd door De Nederlandsche Bank (DNB).

Anne Snel is per zelfde datum benoemd tot voorzitter van het Audit & Risk Committee van de bank. Snel is reeds onafhankelijk lid van de raad van commissarissen van NN Bank en lid van de raad van commissarissen van NatWest Markets. Zij is verder partner bij DIF Capital Partners waar ze verantwoordelijk is voor risicomanagement, compliance en juridische activiteiten. Eerder leidde ze Integrated Risk bij de Rabobank en werkte ze bij De Nederlandsche Bank als senior supervisor en interim afdelingshoofd. Daarvoor vervulde ze bij ABN AMRO Bank diverse functies, in de loop van haar 16-jarige carrière daar.

 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.