Ann Wurman start als nieuwe directeur van essenscia vlaanderen, de regionale afdeling van de Belgische sectorfederatie voor de chemie, kunststoffen en life sciences industrie. Ze maakt na een carrière van bijna 30 jaar de overstap vanuit sectorbedrijf ExxonMobil waar ze tot voor kort een belangrijke leidinggevende functie uitoefende op Europees niveau. Ann Wurman volgt Frank Beckx op die eerder dit jaar een nieuwe uitdaging is aangegaan bij Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen.

Ann Wurman (52) begon haar professionele loopbaan in 1992 bij ExxonMobil waar ze doorheen de jaren verschillende communicatie- en managementfuncties bekleedde, zowel in België, binnen de Benelux als op Europees niveau. De voorbije drie jaar was ze op het regionale hoofdkantoor in Diegem aan de slag als EU Communications Manager Public & Government Affairs. In die strategische rol bouwde ze een ruim internationaal en sectoroverschrijdend netwerk uit binnen het Belgische en Europese besluitvormingsproces.

Ann Wurman zal als directeur van essenscia vlaanderen een team van experten aansturen en het aanspreekpunt zijn voor beleidsmakers en strategische partners op Vlaams niveau, zoals de havengemeenschappen, Railport Antwerp, innovatiecluster Catalisti en Vlaanderen Circulair. Ze wordt ook voorzitster van de Raden van Bestuur van PlastIQ en ViTalent, de sectorale opleidingscentra voor kunststofverwerking en life sciences. Wurman kwam als beste kandidaat uit een selectieprocedure, woont in Antwerpen en behaalde een masterdiploma Toegepaste Economische Wetenschappen aan Universiteit Antwerpen.

 Luc Delagaye, voorzitter essenscia vlaanderen: “Met Ann Wurman versterken we onze federatie met een ervaren communicator en netwerker. Iemand met een brede expertise die de sector door en door kent en vooral voeling heeft met de vele economische en ecologische uitdagingen waarop chemie- en farmabedrijven een antwoord moeten bieden. Ze is vertrouwd met de werking van federaties, ook op Europees en interprofessioneel vlak, en heeft een klare kijk op de strategische prioriteiten voor de sector, met een duidelijke klemtoon op duurzaamheid in al zijn aspecten. Bovendien brengt ze heel wat industriële feeling en bedrijfsinzichten binnen in onze organisatie. Ik kijk alvast uit naar een intense en boeiende samenwerking.” 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.