Het Antwerp World Diamond Centre (AWDC), de officiële vertegenwoordiger van de Antwerpse diamantindustrie, heeft zijn samenwerking met diamantdelver Alrosa hernieuwd. Alrosa is op het vlak van volume de grootste delver ter wereld. AWDC en Alrosa wisselen informatie uit, zetten gezamenlijke marketingprojecten op en proberen samen naar eigen zeggen meer transparantie en integriteit in de diamantketen te verkrijgen.

Alrosa is een Russische groep van diamantbedrijven en is als delver zowel actief in Rusland zelf als in Afrika. Naast diamantmijnbouw doet Alrosa aan slijpen en polijsten en zelfs juwelen vervaardigen. Dat Antwerpen een interessante partner is, hoeft niet te verbazen gezien in de Scheldestad zowat 86 procent van alle ruwe diamanten wordt verhandeld die wereldwijd worden gedolven.

"De verlenging van deze overeenkomst is een duidelijk signaal dat wij onze leidende rol in de mondiale diamantindustrie omarmen en dat wij zullen samenwerken om alle toekomstige uitdagingen om te zetten in wederzijdse kansen, zoals we dat ook in het verleden hebben gedaan", stelt Ari Epstein, CEO van AWDC.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.