27 Aug
27Aug

In de eerste helft van het jaar heeft de bank- en verzekeringsgroep Argenta een nettowinst van 143 miljoen euro opgetekend. In dezelfde periode vorig jaar bedroeg de nettowinst nog 94 miljoen euro. Dat blijkt donderdag uit de halfjaarlijkse resultaten. "We zijn zeer tevreden over deze eerste jaarhelft", zegt CEO Marc Lauwers in een verklaring.

De bank dankt dat resultaat aan "sterke commerciële prestaties, de strategische diversificatie van inkomstenbronnen, gunstige evoluties in de financiële markten en uitzonderlijke opbrengsten", zegt Lauwers nog. De CEO verwacht dat de overstromingsramp van midden juli een invloed zal hebben op de resultaten van de tweede jaarhelft, "maar Argenta wil hier zijn steentje bijdragen", klinkt het. Als verzekeraar verwacht Argenta bijna 900 aangiftes. Tot nu toe werden ongeveer 800 schadedossiers geopend: in vijftien procent van de dossiers werd de klant intussen volledig vergoed, in twintig procent van de dossiers werden aan de klant al voorschotten betaald. De totale geregistreerde schade voor Argenta Assuranties bedraagt momenteel 9,1 miljoen euro, met een netto impact op het resultaat van 5,8 miljoen euro.

Hoewel de coronacrisis zich nog laat voelen, leidt het gevoel van hernieuwde vrijheid volgens Argenta tot economisch optimisme. "Dit uit zich bij Argenta in een sterke stijging van het aantal woonkredieten in België en Nederland. De Argenta-klanten beleggen ook steeds meer in beleggingsfondsen en beleggingsspaarplannen", klinkt het. Als bank- en verzekeringsgroep beheerde Argenta in de eerste jaarhelft 55,6 miljard euro aan activa onder beheer, een stijging met 6,2 procent in vergelijking met vorig jaar. Ook het uitstaande bedrag aan spaar- en zichtrekeningen groeide met 1,3 miljard euro verder aan tot 37,4 miljard euro. In de eerste jaarhelft werd voor een recordbedrag van 4,2 miljard euro aan hypothecaire leningen verstrekt in België en Nederland. 

De lancering van de betaalpakketten in februari is vlot verlopen, klinkt het nog. "Zoals verwacht koos ongeveer 80 procent van de klanten voor het gratis groene betaalpakket, de andere klanten opteerden in lijn met hun gebruikersprofiel voor de betalende Silver- en Goldbetaalpakketten", zegt Argenta.

Bron: Belga 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.