28 Jul
28Jul

De Duitse metaalverwerker Aurubis gaat 27 miljoen euro investeren in een nieuwe recyclage-installatie op zijn site in Beerse. In de ASPA-installatie zal anodeslib, een waardevol tussenproduct van elektrolytische koperraffinage, uit de recyclagesites in Beerse en in het Duitse Lünen worden verwerkt.

Het nieuwe proces moet een snellere extractie van meer edele metalen, zoals goud en zilver, en een volledige terugwinning van tin uit het anodeslib mogelijk maken, kondigde het bedrijf in een persmededeling aan. Metaalrecyclage wordt namelijk steeds complexer. Het aantal metalen in afgedankte elektronische consumptiegoederen, zoals smartphones of laptops, is sterk toegenomen en het productontwerp van de apparaten wordt steeds ingewikkelder. "Met ASPA (Advanced Sludge Process ing by Aurubis, nvdr) wordt onze productie in Beerse sneller en efficiënter, en met minder verlies van waardevolle metalen", verklaart Heiko Arnold, COO van Aurubis. Volgens Arnold creëert het project nieuwe banen en vergroot het het belang van de fabriek voor de hele groep.

Aurubis kreeg de vestiging in Beerse in handen na overname van het Belgisch-Spaanse recyclagebedrijf Metallo. De fabriek in Beerse verwerkt jaarlijks ongeveer 250.000 ton recyclagematerialen. Hieruit produceert ze metalen, metaalproducten en mineralen.

De start van de bouw van de installatie is gepland voor het tweede kwartaal van 2022 en de inbedrijfstelling voor begin 2024.

Bron: Belga 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.