"We hopen op een warme, toeristische winter." Philippe Lefebvre, manager Business Development & Partnerships van de stad Gent, geeft toe dat het toerisme in België zwaar is getroffen door de pandemie. "Maar hierdoor hebben Belgen hun eigen land weer ontdekt. Van daaruit is het idee ontstaan om een samenwerking op poten te zetten tussen de hotels en de autocars om zo groepsreizen naar Gent te promoten."

Inge Buytaert van BAAV (Beroepsvereniging van Autobus- en Autocarondernemers Vlaanderen) is opgelucht dat reizen in groep weer kan en ziet ook veel voordelen. "Een autocar vervangt 30 auto's. Er is de gemoedsrust dat bij een annulatie de prijs wordt terugbetaald. Het is ook veilig in het verkeer en in groep beleef je altijd meer door je ervaringen te kunnen delen", somt ze op. In België zijn er zo'n 200 bedrijven met 2.926 autocars en 3.832 chauffeurs.

Op het reisplatform Busplan.be staan verschillende busreizen gegroepeerd, vaak naar het buitenland. Nu is er ook een luik specifiek met busreizen naar Gent. Die gebeuren steeds veilig met aandacht voor de coronaregels zoals mondmaskerplicht, ventilatie in de bus en ontsmetting na iedere reis.

Rudy De Wit, voorzitter van Gent Hotels, beseft dat de zomer misschien nog te vroeg komt, maar is optimistisch voor het najaar. "Het wordt nog een lange tijd voor alles is hersteld, maar we hopen op een warme, toeristische winter." Philippe Lefebvre kondigde alvast met veel trots aan dat het lichtfestival in Gent dit najaar opnieuw in vol ornaat zal doorgaan en ook de winterfeesten terug gepland zijn.

Bron: Belga 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.