11 May
11May

Axepta BNP Paribas Benelux nv, een 100% dochteronderneming van BNP Paribas Fortis, en het bedrijf Worldline ondertekenden een overeenkomst voor de overname van een deel van de in-store activiteiten van Ingenico in België en van Worldline in Luxemburg. De overeenkomst is nog onder voorbehoud van goedkeuring door de Europese Commissie en de Nationale Bank van België. Ze is alleen van toepassing op de acquiringactiviteiten (de verwerking van de kaartbetalingen) en de terminals van Ingenico op de Belgische en Luxemburgse markt, en betreft de contracten en gegevens van zowat 16.000 handelaars, de commerciële partnerships (verkoop van contracten) en de overname van de personeelsleden van Ingenico.

De verkoop van een deel van de Belgische activiteiten van Ingenico vloeit voort uit een beslissing van de Europese Commissie op basis van de concentratieverordening van de Europese Unie, nadat Worldline vorig jaar Ingenico had overgenomen.

In een betalingsdienstensector in volle verandering beantwoordt de overname van de activiteiten in België en in Luxemburg aan de doelstelling van Axepta. Het wil namelijk zijn aanwezigheid vergroten op die twee thuismarkten voor de verwerking van kaartbetalingen en de sector nieuw leven inblazen, door overheids- en privébedrijven, handelaars en vrijberoepers een innoverend, performant en concurrerend aanbod voor te stellen.

Een agile en innovatieve acquirer voor alle handelaars ongeacht hun bedrijfsomvang

BNP Paribas Fortis begon in 2014 met de commercialisering van de acquiringproducten van SIX Payments Services in België. De voorbije jaren profiteerden steeds meer klanten van die betaalsysteemoplossingen voor kleine en grote bedrijven, voor een deel ook dankzij de eenvoud en de betrouwbaarheid van de dienst. Om het bank-acquirermodel te versterken en het productaanbod uit te breiden werd Axepta BNP Paribas Benelux in 2019 opgericht.

“Dankzij de geïntegreerde 'alles-in-één-oplossingen' van Axepta doet BNP Paribas Fortis zich gelden als de grootse bank in België die de Belgische handelaars een compleet gamma aanbiedt in de wereld van de betalingen, waar vrije concurrentie heerst, maar die ook transparant en beveiligd is”, legt Michael Anseeuw, General Manager Retail Banking bij BNP Paribas Fortis, uit. “De combinatie van de volledige dekking van de betalingsketen enerzijds, en de internationale expertise van de groep BNP Paribas anderzijds, zorgt ervoor dat BNP Paribas Fortis en Axepta BNP Paribas Benelux zich als de referentiespelers voor de handelaars profileren.”

“Tegenwoordig wordt bijna 80% van de omzet van een B2C-handelaar gegenereerd via kaarttransacties”, preciseert Stijn Cloet, CEO van Axepta BNP Paribas Benelux. “Om in te spelen op de groeiambities en de digitale-transformatiestrategie van onze handelaars, reikt Axepta oplossingen aan, die makkelijk integreerbaar en toegankelijk zijn. Deze acquisitie gaat ervoor zorgen dat meer dan 30.000 bedrijfsklanten kunnen profiteren van innoverende diensten van hoge kwaliteit en van autonome betaalterminals, wat de koopervaring van de consumenten verbetert.”

Bron: Belga

Meer weten over bedrijfsovernames? Lees dan onze reeks Corporate Finance 4.0 

 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.