Als CEO heeft Jan De Witte sinds 2016 een cruciale rol gespeeld in de turnaround van Barco. Hij heeft focus aangebracht in het bedrijf, het leiderschapsteam versterkt, het portfolio gestroomlijnd naar een oplossingenstrategie, de digitale capaciteiten versterkt, en het bedrijf verder ge├»nternationaliseerd en geactiveerd met een meer performante en veerkrachtige cultuur. Hij heeft het bedrijf ook door de moeilijke Covid-19-periode geloodst. 

Ter vervanging van Jan De Witte heeft de Raad van Bestuur Charles Beauduin en An Steegen aangesteld als co-CEO's. Zij zullen respectievelijk op 1 september en 1 oktober van start gaan.

Beauduin is een van de succesvolste ondernemers van de voorbije decennia. Hij bouwde de textielmachineproducent Vandewiele, die hij in 1993 samen met zijn vader kocht, uit tot een wereldspeler die ook technologie levert aan bedrijven als Mercedes en Volvo. Beauduin staat bekend om zijn onvoorwaardelijke geloof in technologische vooruitgang. Enkel zo kan volgens hem de maakindustrie in Europa overleven. 

Steegen is minder bekend bij het grote publiek, maar kan veel adelbrieven voorleggen. Voor ze in 2018 aan de slag ging bij de materialen- en technologiegroep Umicore was de Limburgse tien jaar verantwoordelijk voor de ontwikkeling van chiptechnologie bij IBM in New York. Daarna werkte ze ruim zeven jaar bij de Leuvense onderzoeksinstelling Imec. De verwachting is dat innovatiefanaat Beauduin en chipspecialist Steegen een nieuwe technologische wind laten waaien. 

De vraag is ook of de machtswissel leidt tot verdere toenadering tussen Vandewiele en Barco, iets wat Beauduin in een eerder gesprek niet uitsloot. Hij wilde geen commentaar kwijt bij zijn nieuwe rol.

Bron: De Tijd

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.