Barry Callebaut, het grootste chocoladebedrijf ter wereld, neemt de Antwerpse chocoladespecialist Europe Chocolate Company (ECC) over. Dat heeft Barry Callebaut donderdag bekendgemaakt.

ECC is niet bekend bij het grote publiek, maar wie al eens een met chocolade versierde donut eet, zal wellicht chocolade van ECC proeven. Het bedrijf uit Malle is gespecialiseerd in chocoladedecoraties: de krullen op de taart van de bakker, de versiering op donuts maar ook de chocoladestaafjes in boterkoeken.

In zijn sector is ECC marktleider in West-Europa. Het familiebedrijf was vorig jaar goed voor een omzet van 42 miljoen euro en stelt een 80-tal mensen te werk. "We werken al lang samen met ECC. Er is geen opvolger binnen het familiebedrijf, vandaar dus de overname", aldus Wim Debedts, vice president Food Manufacturers West-Europa bij Barry Callebaut.

Barry Callebaut is al actief op de markt van chocoladedecoratie. Door de overname kan de Zwitserse chocoladereus met Belgische roots zijn gamma nog uitbreiden. Er is bovendien wereldwijd een stijgende vraag naar allerlei chocoladekrullen en -snippers.

Met de overname vergroot Barry Callebaut zijn voetafdruk in ons land nog wat. In Wieze heeft het al de grootste chocoladefabriek ter wereld staan. Een tweede fabriek staat in Halle. In Wieze en Halle samen wordt een kwart van de wereldproductie aan chocolade van de groep gemaakt. De Zwitsers openen dit najaar in Lokeren een gloednieuw distributiecentrum. In Kortrijk is er een kleinere site voor chocoladedecoratie. Daar komt nu dus Malle bij.

Het management van Europe Chocolate Company blijft dezelfde. Ook het personeel wordt overgenomen. Barry Callebaut stelt in ons land 1.800 mensen te werk.

Bron: Belga 

Meer weten over fusies en overnames? Lees dan Corporate Finance 4.0

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.