Bart Delmulle begint op 1 februari als digitaliseringsdirecteur bij het bedrijf. Als 'chief digital officer' zal hij deel uitmaken van een achtkoppige executive committee onder leiding van CEO Herna Verhagen. De overige leden zijn allen afkomstig uit Nederland, klinkt het bij het bedrijf. Het executive committee staat onder de management board, waarin Verhagen en financieel topman Pim Berendsen zetelen.

Delmulle krijgt onder andere de taak om het digitaliseringsproces bij het postbedrijf te versnellen. PostNL had eind vorig jaar al aangekondigd verdere investeringen te doen in de digitalisering van zijn activiteiten met speciale aandacht voor e-commerce.

Delmulle is momenteel partner bij consultancybedrijf Bain & Company in Brussel. Voorheen werkte hij bij consultaten McKinsey & Company en de Finse telecomspeler Nokia. Delmulle heeft onder meer een diploma toegepaste economische wetenschappen van de Universiteit Gent op zak, zo valt te lezen op zijn LinkedIn-profiel en de website van Bain & Company. Bij Bain was hij expert telecommunicatie en technologie.

"Digitale transformatie is een cruciaal element in de strategie van PostNL. Deze uitbreiding van het Executive Committee onderstreept het toenemende belang en de centrale plaats die digitalisering heeft voor onze toekomst,", zegt CEO Verhagen in het persbericht. 

Bron: Belga

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.