Kristof Janssens, de huidige voorzitter van de raad van bestuur van de vzw Mu.ZEE, nam onlangs ontslag. De Vlaamse Regering vervangt hem door Bart Plasschaert, die zal optreden als vertegenwoordiger van de Vlaamse Gemeenschap in de algemene vergadering en als nieuwe voorzitter in de raad van bestuur van de vzw Mu.ZEE voor de rest van de duur van het mandaat. 

Bart Plasschaert is Schepen voor Vrije Tijd in Oostende en ook bestuurder bij Erfgoedcel Kusterfgoed en Wind & Watersport Vlaanderen. Hij is leerkracht Aardrijkskunde in het Sint-Andreasinstituut. 

Met zijn zesde plaats stond Bart Plasschaert (CD&V) tijdens de vorige verkiezingen op een strijdplaats Voor het Vlaams Parlement in West-Vlaanderen. CD&V behield haar zes zetels maar Plasschaert kreeg te weinig voorkeursstemmen achter zijn naam. Op politiek vlak nam hij in 2000 voor het eerst een mandaat op als OCMW-raadslid, om daarna zes jaar te verkassen naar de gemeenteraad. 

In het OCMW ontstond er in 2013 een storm rond Plasschaert, omdat hij mee gestemd had met Vlaams Belang en dus het cordon sanitaire had geschonden.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.