Op woensdag 17 november is Bart Steukers, CEO van Agoria, verkozen in de board van Orgalim, dat de technologische industrie op Europees niveau vertegenwoordigt. De verkiezing sluit perfect aan bij de wens van Agoria om sterker bij Europese dossiers te worden betrokken, wat gunstig is voor zijn leden.

"De prioriteiten van Agoria en Orgalim overlappen mekaar in grote mate aangezien beide federaties, elk op hun eigen niveau, werken aan de ontwikkeling van technologie- en innovatiegedreven ondernemingen om gestalte te geven aan een duurzame toekomst," aldus Bart Steukers. Agoria is al lang lid van Orgalim en we beschouwen onze relatie als een heus partnership. Vandaag is Agoria al actief betrokken bij de verschillende werkgroepen die de standpunten van Orgalim uitwerken en mijn benoeming in de board is zeker een erkenning van Agoria als geheel." 

Twee krachtlijnen

Tijdens zijn mandaat wil Bart Steukers rond twee krachtlijnen werken. "Ten eerste, bijdragen aan de ontwikkeling van Orgalim: Orgalim wordt geconfronteerd met een beduidende toename van Europese beleidsmaatregelen die gevolgen hebben voor de ondernemingen van de technologische industrie. Ervoor zorgen dat Orgalim zich kan ontwikkelen betekent dat onze ondernemingen hun stem kunnen laten horen in het Europese besluitvormingsproces, maar ook dat ze kunnen anticiperen op toekomstige veranderingen in de regelgeving. Ten tweede is het uiteraard mijn bedoeling om de prioritaire thema's van Agoria, zoals de digitale transitie van ondernemingen of de bijdrage van de maakindustrie aan de groene transformatie, op het niveau van Orgalim te brengen."

770.000 lidbedrijven

Orgalim vertegenwoordigt de Europese technologische industrie, die bestaat uit 770.000 innovatieve ondernemingen in de sectoren machinebouw, elektrotechniek en elektronica en metaaltechnologie. Samen vertegenwoordigen ze de grootste verwerkende sector van de EU, met een jaarlijkse omzet van 2.126 miljard euro, goed voor een derde van de volledige Europese export en 11,33 miljoen directe banen.

Orgalim treedt in naam van zijn leden de Europese beleidsmakers tegemoet en spreekt namens 29 nationale industriële organisaties en 18 Europese sectororganisaties. Orgalim, dat werd opgericht in 1954, telt honderden experts uit de industrie op een brede waaier van beleidsterreinen en wordt erkend als de belangrijkste woordvoerder van de Europese technologische industrie in Brussel. 

Bron: Agoria

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.