Bart Steukers is CEO Agoria


01 Apr
01Apr

Bart Steukers is vanaf vandaag CEO van Agoria. Bart, die een diploma handelsingenieur en een MBA op zak heeft, kent Agoria en de technologiesector van binnenuit. Hij werkt sinds 2016 als directeur Context van Agoria. Hij zette de koers uit voor de activiteiten van Agoria in de digitale en maakindustrie, gaf mee vorm aan het studiecentrum en coördineerde de belangenbehartiging. Daarvoor werkte hij elf jaar bij Unisys, waar hij opklom tot General Manager Continental Europe, en achttien jaar bij IBM als Public Sector Executive voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika. 

Bart leidt de federatie van een gevarieerde sector: “Hier komt mijn interesse voor start-ups, klimaat en arbeidsmarkt samen. Zo neemt de vraag naar hooggekwalificeerde profielen een hoge vlucht maar moeten we ook heel veel inactieve mensen naar werk toeleiden. Neem daar de covid-crisis bij en het is nu wel het moment om een steen in de rivier te verleggen."

Bart Steukers volgt Marc Lambotte op, die CEO is sinds 2014 en op 1 april 2021 op 65-jarige leeftijd bij Agoria met pensioen zal gaan. ‘Maar ik voel me kiplekker en ga dus niet rusten’, zegt Lambotte. Hij gaat aan de slag als zelfstandige. ‘Het is niet evident om Marc op te volgen. Hij laat een zeer sterke en gezonde organisatie achter en is communicatief ook ontzettend sterk. Het is een eer om van hem te kunnen leren en in zijn voetsporen te mogen treden’, zegt Steukers.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.