Steukers kent Agoria en de technologiesector van binnenuit, hij werkt sinds 2016 als directeur Context van Agoria. Hij zette de koers uit voor de activiteiten van Agoria in de digitale en maakindustrie, gaf mee vorm aan ons studiecentrum en coördineerde de belangenbehartiging. Daarvoor werkte hij elf jaar bij Unisys, waar hij opklom tot General Manager Continental Europe, en achttien jaar bij IBM als Public Sector Executive voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

'Die grote affiniteit met de technologiesector en zijn betrokkenheid bij Agoria en onze leden vormden belangrijke elementen voor de raad van bestuur om Bart Steukers te benoemen', zegt Marc Lambotte. 'Dat, in combinatie met de succesvolle manier waarop hij ‘Be The Change’, ons project rond de toekomst van de arbeidsmarkt, heeft geleid en verder uitgebouwd. Dankzij dat project liggen de recepten voor de relance van de arbeidsmarkt nu al op tafel. We weten perfect welke jobs tegen 2030 zullen verdwijnen, welke erbij komen en wie zich best bij- of omschoolt.’

Bart Steukers volgt Marc Lambotte op, die CEO is sinds 2014 en op 1 april 2021 op 65-jarige leeftijd bij Agoria met pensioen zal gaan. ‘Maar ik voel me kiplekker en ga dus niet rusten’, zegt Lambotte. Hij gaat aan de slag als zelfstandige. ‘Het is niet evident om Marc op te volgen. Hij laat een zeer sterke en gezonde organisatie achter en is communicatief ook ontzettend sterk. Het is een eer om van hem te kunnen leren en in zijn voetsporen te mogen treden’, zegt Steukers.

‘De digitale transformatie vraagt een breed draagvlak, zeker na de enorme economische en menselijke schok die we meemaken. Dat draagvlak wil ik mee verstevigen. Geen enkele sector van de Belgische economie ontsnapt aan de gevolgen van de digitalisering, maar de impact is voor elke sector anders. Niet de technologie maar de mindset is de grootste uitdaging bij digitale transformatie. Een bedrijf dat wil digitaliseren moet tijd en middelen hebben, maar eerst en vooral de mensen meekrijgen. Die handschoen neem ik op’, aldus Steukers.

Bart Steukers is handelsingenieur en master of business administration.

Agoria telt bijna 2000 lidbedrijven. Meer dan 310.000 mensen werken in de technologiesector. In 2019 bedroeg de omzet van de sector 129 miljard euro en de investeringen meer dan 4 miljard euro


Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.