BeCode, een opleidingcentrum dat gratis opleidingsprogramma's aanbiedt in digitale technologieën, wil tegen 2024 jaarlijks 1.500 kandidaten klaarstomen voor een nieuw carrièrepad. Daarom heeft de organisatie 2,5 miljoen opgehaald. "We zijn erg enthousiast over deze unieke kans om de start-up, met een bewezen trackrecord, te kunnen laten uitgroeien tot een duurzame scale-up", aldus voorzitter Luc Wynant.

De doelstelling van BeCode is om mensen zonder enige voorkennis op zeven maanden tijd op te leiden tot webontwikkelaar. In vier jaar tijd heeft BeCode bijna 1.500 werkzoekenden uit kansarme groepen gerekruteerd en opgeleid. De overgrote meerderheid heeft inmiddels de weg gevonden naar een nieuw carrièrepad bij een bedrijf dat vanwege het tekort aan digitaal ge schoolde medewerkers verzeild was geraakt in de "war for talent".

BeCode wil de inspanningen nu kracht bijzetten door de opleidingsactiviteiten op te schalen en zo tegen 2024 jaarlijks 1.500 onontgonnen digitale talenten klaar te stomen voor een nieuw carrièrepad. De Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM/SFPI) en privé-investeerders PhiTrust, Impact Capital, Change en Trividend hebben daarom in totaal 2,5 miljoen euro werkkapitaal vrijgemaakt.

Die financieringsronde zal BeCode in staat stellen om op te schalen, het huidige 50-koppige team uit te breiden - verspreid over de campussen in Antwerpen, Brussel, Charleroi, Gent en Luik - én het aantal kandidaten dat door dit project een nieuwe start krijgt sterk te verhogen. "We hopen marktleider te blijven op het gebied van levenslang leren én inclusieve, competentiegerichte strategieën voor de ontwikkeling van menselijk kapitaal", aldus voorzitter Luc Wynant.

Bron: Belga

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.