Minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter, CEO van bpost Dirk Tirez en voorzitter van de bestuursraad Audrey Hanard hebben dinsdag het zevende beheerscontract en het MVO-Charter (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) van bpost ondertekend. Hiermee streeft bpost naar meer ecologische, sociale en economische duurzaamheid, luidt het in een mededeling.

Het zevende beheerscontract van bpost treedt op 1 januari 2022 in werking en loopt tot en met 2026. In het contract worden diensten van algemeen economisch belang bepaald waarvoor bpost jaarlijks ongeveer 125 miljoen euro ontvangt. De beheersovereenkomst wordt voor het eerst ooit gekoppeld aan een MVO-Charter. Met dit charter verbindt bpost er zich toe om op lange termijn een voorbeeldrol te vervullen op economisch, sociaal en ecologisch vlak. Het Charter wordt om de vijf jaar herzien en bepaalt dat de koolstofemissies met meer dan 60% verminderen ten opzichte van de verwachte uitstoot in 2030.Het wagenpark van het bedrijf zal overschakelen naar elektrische technologie, goed voor meer dan 18.000 kleine, middelgrote en grote auto's en bestelwagens tegen 2030. Daarnaast zullen de 800 vrachtwagens van diesel op LNG-brandstof overstappen. Alle elektriciteit die bpost gebruikt zal groene elektriciteit zijn. Ook de isolatie van de gebouwen zal optimaal worden verbeterd.

Op het vlak van sociale duurzaamheid zet bpost verder in op een inclusieve werkomgeving. Bpost wil ervoor zorgen dat haar werknemers, en in het bijzonder de minst gekwalificeerde werknemers, een kwaliteitsvolle job hebben die een persoonlijke ontplooiing mogelijk maakt. Inzetten op permanente vorming maakt daar deel van uit. Het bedrijf wil voorrang geven aan personeel in loondienst en zo veel mogelijk onderaanneming beperken tot piekperiodes.

Daarnaast komt er een gehandicaptencoördinator en worden de inspanningen voor diversiteit en inclusie versterkt. "Met het zevende beheerscontract van bpost verankeren en moderniseren wij heel wat diensten van het bedrijf die van groot belang zijn voor onze samenleving. Het MVO-Charter dat het beheerscontract vergezelt, bevat sterke ambities op klimaat-, sociaal en economisch gebied. Hiermee geeft de regering blijk van groot vertrouwen in het vermogen van het bedrijf en haar ongeveer 27.000 werknemers, om positief te reageren op de huidige uitdagingen", stelt minister De Sutter.

Bron: Belga 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.