De Belgische bedrijven Distribution Legal Hemp (DLH) en NexGen, die onder andere het merk Pure CBD ontwikkelen en verdelen, zijn nu onderdeel van de Britse cannabisgroothandel Always Pure Organics (APO). De verkoop – voor € 3,5 miljoen en 11% in aandelen – werd deze week afgeklopt.

Joeri Perneel, oprichter en CEO van DLH en NexGen wordt APO's nieuwe Chief Commercial Manager en zal er focussen op de Franse en Benelux markten. “Dankzij de verkoop verzekert APO zijn rol als snelst groeiende bedrijf op de CBD-markt in Europa, opvallend voor een Brits bedrijf post-Brexit.”

Wereldwijde ambitie

De Schot Gavin Ogilvie, CEO en medeoprichter van APO, zal aan het roer staan van de gefuseerde onderneming. “De overname van DLH en NexGen maakt deel uit van ambitieuze plannen om wereldwijd uit te breiden. Ongeveer 80% van onze klanten zijn in Europa gevestigd, waar we de vruchten kunnen plukken van de pioniersrol die DLH daar al volbracht.”

België als voorbeeld

De markt in CBD-bloemen en afgeleiden is een groeiende markt. België is bovendien het eerste land in Europa dat het gebruik ervan legaliseerde in de wetgeving voor tabaksvervangers. Door DLH te kopen, is APO zeker van 75% van de Belgische CBD-markt. Nu Frankrijk hetzelfde probeert te doen, staat APO ook daar in een sterke strategische positie om te groeien.

Complementaire deal voor snelgroeiende bedrijven

De bedrijven werken al twee jaar samen en kennen elkaar door en door. Beide marktleiders staan te popelen om nu als één groep de onderneming uit te bouwen tot een speler van wereldformaat.

 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.