United Petfood, dat voeding voor honden en katten maakt, neemt het Britse familiebedrijf Cambrian Pet Foods over. Het Verenigd Koninkrijk wordt zo het achtste land waar het bedrijf uit Gent dierenvoeding produceert. En de overnamehonger is nog niet gestild.

United Petfood deed de voorbije jaren de ene overname na de andere. Het verkoopt voeding voor huisdieren in meer dan tachtig landen en wist de jaaromzet al boven een half miljard euro te tillen.

Van corona heeft het bedrijf geen last. "We hebben het geluk in de voedingssector te zitten", zegt oprichter Dominiek Dumoulin. "De dieren zijn blijven eten, we hebben geen negatieve impact gehad. Om een idee te geven: we zijn vorige jaar met de hele groep 10 procent organisch gegroeid." Er kan zelfs een positief effect volgen, want in de coronacrisis hebben veel mensen een huisdier aangeschaft.

Dankzij de overname van Cambrian Pet Foods in het Verenigd Koninkrijk krijgt United Petfood er 130 werknemers en drie fabrieken bij: in Llangadog, Pencader en Longridge. Het bedrijf maakt droge en natte dierenvoeding, niet onder een eigen merknaam maar voor onder meer supermarktmerken. Het bedrijf draait volgens Dumoulin 35 à 40 miljoen euro omzet per jaar.

Het is de eerste overname van het Belgische bedrijf in het Verenigd Koninkrijk, naar waar het wel al beperkt uitvoerde. "We investeren vooral in landen waar er een belangrijke interne markt voor dierenvoeding bestaat", legt Dumoulin uit. Het Verenigd Koninkrijk is zo'n markt en Cambrian Pet Foods verkoopt 95 procent van zijn productie in eigen land.

De overnamehonger is hiermee nog niet gestild. "We hebben al heel wat acquisities gerealiseerd, maar het is onze bedoeling om in Europa nog bijkomende overnames te doen in nieuwe landen of landen waar we al actief zijn", zegt Dumoulin. United Petfoods heeft nu productievestigingen in België, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Frankrijk, Polen, Italië, Spanje en Roemenië.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.