In Puurs-Sint-Amands is donderdag de eerste steen gelegd van een nieuwe productie- en opslagfaciliteit van Beyers Koffie. De 3.100 vierkante meter grote voorziening betekent een investering van meer dan 3,5 miljoen euro.

De eerste steen werd gelegd in het bijzijn van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA), Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) en Koen Van den Heuvel, burgemeester van Puurs-Sint-Amands (CD&V).Dankzij de uitbreiding wordt de productie-oppervlakte in de vestiging in Puurs, waar op dit moment 160 mensen werken, vergroot met 30 procent. De investering zal in eerste instantie tien voltijdse jobs opleveren, maar naarmate de productie wordt opgeschaald zullen daar nog meer banen bijkomen.

In de nieuwe faciliteit zullen in de eerste plaats productielijnen voor koffiecapsules komen, zegt COO Bart Van Helleputte. "Op dit moment vormen Senseo-pads nog 50 procent van onze productie, maar we zien de laatste jaren meer en meer een omslag naar capsules." De uitbreiding zal ruimte bieden voor in totaal zes à acht productielijnen, bovenop de twintig die er op dit moment al zijn.

"Met de uitbreiding van onze site in België willen we aan deze behoeften kunnen voldoen en ons bedrijf sneller laten groeien", zegt CEO Marco Ciaramelli. "Deze investering in de reeds ultramoderne koffiebranderij in Puurs-Sint-Amands zal er enerzijds voor zorgen dat we onze klanten meer koffie kunnen aanbieden die aan hun behoeften beantwoordt en anderzijds dat we nog duurzamer kunnen werken."

"De Vlaamse voedingsbedrijven spelen een belangrijke rol voor onze economie en tewerkstelling", zegt minister Crevits. "Zeker met het oog op de relance na de coronacrisis, is deze eerstesteenlegging dus goed nieuws. Bovendien spelen ze op vlak van innovatie op het hoogste niveau. Beyers koffie bewijst dat vandaag opnieuw met hun nieuwe, innovatieve productiefaciliteit die voluit inzet op digitalisering en duurzaamheid." 

Bron: Belga

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.