12 Nov
12Nov

Investeerders en andere stakeholders houden zich al jaren bezig met de samenstelling en het verloop van raden van bestuur. Ze willen bestuurders aanwerven met uiteenlopende vaardigheden, expertise en achtergrond. Het verloop in bestuursorganen is echter zeer laag. Raden van bestuur die hun diversiteit en/of vaardigheden willen vergroten, zullen vaak uitbreiden en extra bestuurders aantrekken. Maar doen raden van bestuur ook genoeg om ervoor te zorgen dat elke bestuurder in de bestuurskamer de juiste persoon is voor de organisatie? 

Bestuurders vinden van niet. Bijna de helft van de bestuurders (47%) vindt dat ten minste één medebestuurslid moet worden vervangen. Achttien procent (18%) zou graag zien dat twee of meer bestuursleden worden vervangen. Dat blijkt uit de jaarlijkse Corporate Directors Survey van PWC. 

Toch zijn de prestaties van bestuurders over het algemeen aan het verbeteren. Minder bestuurders zien problemen met de prestaties van hun collega's. Een kleiner percentage zegt dat hun collega's terughoudend zijn om management uit te dagen (12%, tegen 18% vorig jaar) of de grenzen van hun toezichtsbevoegdheid overschrijden (11%, een daling ten opzichte van 18%). 

Bijna tweederde van de bestuurders (63%) heeft geen specifieke klachten over hun collega's, een stijging van 11 punten ten opzichte van vorig jaar. Misschien gaat het dus niet zozeer om ondermaats presteren, maar meer om de vraag of elke directeur geschikt is voor de raad. Vernieuwing en werving van bestuursleden is nooit "klaar". De raad is voortdurend en benoemings-/bestuurscomités zouden er baat bij kunnen hebben om er ook zo over te denken. 

PwC's jaarlijkse Corporate Directors Survey doet al meer dan een decenium onderzoek bij bestuurders uit beursgenoteerde bedrijven in de Verenigde Staten over een verscheidenheid van corporate governance thema’s. In 2021 hebben 851 bestuurders deelgenomen aan de enquête. De respondenten vertegenwoordigen een dwarsdoorsnede van bedrijven uit meer dan een dozijn industrieën, 76% heeft een jaarlijkse omzet van meer dan $1 miljard. Eenenzeventig procent (71%)van de respondenten waren mannen en 29% vrouwen. De duur van de bestuursmandaten varieerde, maar 65% van de respondenten zetelt meer dan vijf jaar in hun raad van bestuur. 

Auteur: Philip Peeters 

Lees het volledige onderzoek via https://www.pwc.com/us/en/services/governance-insights-center/assets/pwc-2021-annual-corporate-directors-survey.pdf

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.