De Britse online bloemist Bloom & Wild neemt zijn Nederlandse sectorgenoot Bloomon over. Door de overname wordt het bedrijf naar eigen zeggen de grootste online bloembezorger van Europa, met een verwachte omzet van ongeveer 250 miljoen euro.

Beide merken zullen blijven bestaan, melden beide bedrijven. Ze verwachten komend boekjaar 8 miljoen bezorgingen in acht Europese landen. Bloomon werd in 2014 opgericht en is momenteel in vijf landen actief, waaronder België. Het bedrijf had in 2020 een omzet van 42 miljoen euro.

Bloomon-oprichters Bart Troost en Patrick Hurenkamp gaan deel uitmaken van het bestuur van het fusiebedrijf. Aron Gelbard, mede-oprichter van Bloom & Wild, blijft de topman van de onderneming. "Met onze kennis, ervaring en netwerk hebben wij alles in huis om onze positie als marktleider in Europa verder te versterken", aldus Gelbard.

Door de coronapandemie en lockdowns is een deel van de bloemenverkoop verschoven van de fysieke winkels naar online. Analisten verwachten dat die verschuiving zal standhouden.

Bron: Belga

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.