12 Jan
12Jan

Diligent, wereldwijd marktleider op het gebied van SaaS-oplossingen voor bestuursorganen, heeft aangekondigd dat het Insightia heeft overgenomen, een SaaS-leverancier voor beursgenoteerde ondernemingen, met een focus op aandeelhoudersactivisme, stemmen bij volmacht en corporate governance. De financiële voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt. 

Insightia is ontstaan uit de fusie in 2020 van Activist Insight en Proxy Insight en biedt wereldwijde informatie over beursgenoteerde ondernemingen aan een reeks van wereldwijde investeringsbanken, advocatenkantoren, proxy solicitors en andere bedrijfsadviseurs. Klanten zijn onder meer PJT CamberView, Glass Lewis, Morrow Sodali, FTI Consulting, en Georgeson. 

Het samenbrengen van Diligent’s softwareoplossingen voor governance, analytics en ESG met Insightia’s gespecialiseerde bedrijfsgegevens, kan organisaties helpen bij het digitaliseren van meetinstrumenten voor goed bestuur. Klanten krijgen toegang tot een rijk ecosysteem van risicobeoordelingen en datatools op het gebied van bestuurssamenstelling, remuneratie van bestuurders, due diligence van toeleveringsketens en ESG-standaarden. Diligent zal ook een aantal mogelijke integraties van oplossingen met Insightia nastreven, waaronder het toevoegen van waarschuwingen voor activistische beleggers binnen de Boards-applicatie. Hierdoor kunnen bestuurders praktijken die kunnen leiden tot activisme beter monitoren. 

Brian Stafford, CEO van Diligent: "Uit onze regelmatige interacties met bestuursleden, bedrijfsleiders en investeerders begrijpen we dat toegang tot de meest uitgebreide en relevante gegevens een betere begeleiding en zelfverzekerde besluitvorming mogelijk maakt. Daarom zijn we zo verheugd om Insightia's diepgaande ervaring en deskundige analyses aan boord te halen, in het bijzonder tegen de achtergrond van een markt waar de betrokkenheid en activisme van aandeelhouders zich snel ontwikkelt. Huidige en toekomstige klanten kunnen zich verheugen op nog meer inzichten in de onderwerpen die goed bestuur mogelijk maken, zodat zij kunnen blijven bouwen aan succesvolle, rechtvaardige en duurzame organisaties." 

Kerry Pogue, mede-oprichter en CEO van Insightia: "We zijn verheugd om te profiteren van Diligent's expertise en middelen als een toonaangevende SaaS-organisatie in deze volgende fase van Insightia's groeitraject. Het combineren van onze capaciteiten met Diligent's governance, analytics en ESG-oplossingen is een overtuigende volgende stap als we ons aanbod wereldwijd willen opschalen ten behoeve van onze klanten. Beide bedrijven zijn ongelooflijk complementair in termen van hun strategie en cultuur, en ons team kijkt ernaar uit om deel uit te maken van Diligent en het bereik van onze missie te versnellen." 

District Capital Partners trad op als exclusief financieel adviseur, en Willkie Farr & Gallagher LLP trad op als juridisch adviseur van Diligent. Taylor Wessing trad op als juridisch adviseur voor Insightia.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.