Het Waalse biotechbedrijf Bone Therapeutics heeft in de eerste zes maanden van 2021 een operationeel verlies van 5,7 miljoen euro geleden. Tijdens de eerste helft van vorig jaar ging het nog tot 7,4 miljoen euro in het rood. Dat blijkt woensdag uit de halfjaarresultaten van het bedrijf.

In het eerste halfjaar bedroegen de inkomsten van Bone 770.000 euro. Dat is iets meer dan de 730.000 euro in de eerste zes maanden van 2020.Het bedrijf eindigde de jaarhelft met ruim 6 miljoen euro aan cash. "Gedisciplineerde kosten- en cashmanagement zullen een belangrijke prioriteit blijven", aldus Bone, dat voor heel 2021 verwacht 16 tot 18 miljoen euro te zullen verbranden. Het biotechbedrijf heeft voldoende cash om zijn doelstellingen tot het tweede kwartaal van 2022 te halen.

De "volle focus" van het bedrijf zal de komende tijd liggen op de bredere ontwikkeling van zijn mesenchymale stromale celgebaseerde (MSC) allogene cel- en gentherapieplatform, benadrukt CEO Miguel Forte. In juni meldde Bone nog positieve resultaten van fase 1- en 2a-studies van ALLOB, een behandeling bij complexe scheenbeenbreuken. Na de tegenvallende resultaten voor zijn knie-artrosemiddel JTA-004, die eind augustus werden gepubliceerd, kunnen "alle middelen" nu worden aangewend voor de verdere ontwikkeling van de MSC-technologie.

Bron: Belga 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.