Bouwdewijn Van der Kelen wordt ceo van Brouwerij Haacht.


30 Oct
30Oct

Na 52 jaar aan het hoofd van Brouwerij Haacht geeft CEO Frédéric van de Kelen de fakkel door aan zijn zoon Boudewijn. Vader Frédéric van der Kelen is een monument in de Belgische bierwereld. Geen enkele topman van een Belgisch beursgenoteerd bedrijf heeft een langere staat van dienst als CEO. Hij was pas 35 toen hij in 1969 de leiding van de brouwer van onder meer Primus, Tongerlo en Keizer Karel overnam. Het bedrijf, dat in de vorige eeuw van start ging als melkerij en in 1898 werd omgebouwd tot brouwerij,  groeide uit tot de vierde brouwer van België, met een omzet van 108 miljoen euro in 2019. 

Wat de consument kent als de biermerken Primus, Keizer Karel, Tongerlo Tripel en Mystic, kennen beleggers onder de wat vreemde naam Co.Br.Ha, wat staat voor Compagnie Brasserie Haacht. Deze brouwerij uit het Brabantse Haacht produceert jaarlijks 1,1 miljoen hectoliter bier. Het overgrote deel daarvan, ongeveer 90 procent, gaat naar pilsbieren. Naast een aantal speciaalbieren brengt Haacht ook een serie mineraalwaters en limonades op de markt onder de naam Val. Opmerkelijk is dat de groep ook eigenaar is van twee wijngaarden in Frankrijk, Montagne St-Emilion en St-Georges St-Emilion, wijnen die door het bedrijf ook worden gecommercialiseerd.


Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.