Bpost-CEO Jean-Paul Van Avermaet is ontslagen. Dat meldt het postbedrijf zondagavond laat. Voorzitter François Cornelis neemt voorlopig het dagelijkse management op zich.

"De raad van bestuur van bpost heeft beslist om met onmiddellijke ingang de samenwerking met de heer Jean-Paul Van Avermaet in zijn hoedanigheid van CEO van bpost te beëindigen en de heer Van Avermaet als bestuurder van bpost tot de algemene aandeelhoudersvergadering van 12 mei 2021 te schorsen in het belang van de onderneming", aldus bpost in de nacht van zondag op maandag in een persmededeling.

Het bedrijf preciseert voorts dat de zoektocht naar een nieuwe CEO aan de gang is. "Indien en zodra hiertoe aanleiding is, zullen nadere mededelingen aan de markt worden gedaan", klinkt het tot slot.

Van Avermaet is verwikkeld in een onderzoek naar mogelijke concurrentieafspraken bij zijn vorige werkgever, beveiligingsbedrijf G4S. Deze week kwam aan het licht dat een aantal bestuurders van bpost Van Avermaet niet meer steunde. Het bedrijf maakte ook tegenvallende financiële resultaten bekend, die het aandeel deden kelderen.

De Standaard en De Tijd meldden eerder dat het de federale regering, meerderheidsaandeelhouder van bpost, was die zondag aandrong op het onmiddellijke ontslag van Van Avermaet. De raad van bestuur zou het ontslag vervolgens 's avonds hebben bevestigd.

Minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter dringt aan op een snelle CEO-wissel bij de posterijen, gelet op het 'kantelmoment' in de markt. 'De nood is hoog', benadrukt De Sutter. Ze stipt aan dat de regering bezig is met onderhandelingen rond een nieuw beheerscontract met Bpost. 'Dat vergt een slagkrachtige raad van bestuur en CEO, net als het kantelmoment in de markt met een snelle toename van de pakjes en omgekeerde evolutie van de brievenpost.

Bron: Belga

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.