Brieuc Van Damme wordt vanaf 1 februari 2022 de nieuwe afgevaardigd bestuurder van de Koning Boudewijnstichting (KBS). Hij volgt Luc Tayart de Borms op, die na 25 jaar afgevaardigd bestuurder bij KBS op 1 mei 2022 met pensioen gaat. Dat meldt de KBS maandag.

De 37-jarige Brieuc Van Damme is economist van opleiding (KULeuven; Europacollege) en werkt momenteel als Director-General Healthcare voor het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering. Hiervoor was Brieuc adviseur voor de premier en adjunct-chef van de staff van de Minister van Volksgezondheid. 

Brieuc is ook medeoprichter van de “Friday Group”, een pluralistische denktank gebaseerd in Brussel en ondersteund door de Koning Boudewijnstichting, alsook van een strategisch adviesbureau dat actief is in verschillende Europese landen toen hij in Noorwegen woonde. 

In 2010 werd zijn boek “The Grey Gold” gepubliceerd en sindsdien wordt Brieuc vaak gevraagd om te publiceren en te spreken in debatten. Hij bekleedt meerdere onderwijsposities, onder meer aan de universiteiten van Gent en Antwerpen en aan de “École Nationale d’Adminsitration” in Kinshasa, 

Aangezien het benoemingscomité van de KBS op zoek moest naar een opvolger voor de huidige afgevaardigd bestuurder, lanceerde het in 2020 een rekruteringsproces. Uiteindelijk selecteerde het benoemingscomité Van Damme als finale kandidaat. Op 24 september keurde de raad van bestuur van KBS zijn benoeming goed.

"Mijn beslissing is een positieve keuze: dit is een once in a lifetime opportunity", reageert Van Damme. "De Koning Boudewijnstichting kan als flexibele en autonome instelling in het postcorona tijdperk meer dan ooit bijdragen om ons land inclusiever en performanter te maken, met innoverende projecten en beleidsverbeterende initiatieven."

Luc Tayart de Borms is tevreden met deze beslissing. "Het talent van Brieuc Van Damme en zijn ervaring - onder meer inzake politiek, economie, gezondheidszorg, onderwijs - zijn een enorme troef voor de Stichting. Zowel voor haar lokale als internationale activiteiten zal KBS kunnen groeien met een persoonlijkheid als Brieuc Van Damme en zijn zeer toekomstgerichte kijk op de samenleving."

Bron: Belga 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.