22 Nov
22Nov

De Britse vloerbedekkingsgroep Victoria heeft maandag bevestigd dat ze gesprekken voert over de overname van een deel van de West-Vlaamse tapijtenproducent Balta. Een volledige overname is niet aan de orde, klinkt het.

De krant De Standaard schreef maandag dat Victoria zinnens zou zijn de divisie "kamerbreed tapijt" van Balta te kopen. Of dat klopt, zegt Victoria niet. De Britse groep bevestigt alleen dat er gesprekken zijn "over de potentiële overname van een winstgevend, groeiend onderdeel van de Balta-groep dat goede synergiemogelijkheden biedt met de huidige activiteiten van Victoria". De geïnteresseerde voegt nog toe dat het nog niet zeker is dat het daadwerkelijk tot een deal zal komen. En benadrukt dat het niet de bedoeling is Balta volledig over te nemen.

Volgens De Standaard wordt Victoria geleid door Philippe Hamers, die tot in 2016 de leiding gaf over de divisie residentieel tapijt van Balta die de Britse groep nu wil verwerven. De divisie heeft fabrieken in Sint-Baafs-Vijve en Tielt.

Bron: Belga 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.