17 Nov
17Nov

Bij het beursgenoteerde Proximus was er tot nu geen beweging omdat het mandaat van de zittende bestuursvoorzitter - de CD&V'er Stefaan De Clerck - nog tot het voorjaar van 2022 loopt. Nu de deadline nadert, komt de vervangingsprocedure op gang. Proximus heeft de vernieuwing van vier overheidsmandaten - naast De Clerck gaat het over de bestuurders Martine Durez, Isabelle Santens en Paul Vandeperre - aanhangig gemaakt bij minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter (Groen). Tegen eind januari hoopt de telecomreus te weten wie de regering voordraagt. 

Het valt niet volledig uit te sluiten dat De Clerck een verlenging krijgt. De Kortrijkzaan wordt over een maand weliswaar 70 jaar, maar die leeftijdsgrens blijkt niet meer zo absoluut te zijn bij Proximus. In de plaats daarvan wordt nu de regel gevolgd dat een bestuurder maximaal twaalf jaar aan boord mag blijven. De Clerck zit aan negen jaar. 

Bij Brussels Airport sleept de benoeming van de nieuwe bestuursvoorzitter al maanden aan. Die procedure is een buitenbeentje. In de regering kreeg Open VLD het recht iemand voor te dragen, maar de politiek beslist niet alleen. In het kapitaal van de luchthaven zit ook het private consortium BAISA en dat wou verdergaan met de N-VA'er Marc Descheemaecker. 

Een van de kandidaten is Wouter Gabriëls, vernam De Tijd. De gewezen kabinetschef van oud-premier Guy Verhofstadt, die de Wetstraat in 2008 verruilde voor een topfunctie bij de zakenbank Lazard, is de kandidaat van premier Alexander De Croo. 

Bron: De Tijd

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.