12 Apr
12Apr

In de logistieke zone van Brussels Airport is een nieuw logistiek gebouw voor de afhandeling van goederen officieel geopend, na bouwwerken die twee jaar duurden, klinkt het maandag in een persbericht.

Het nieuwe complex van maar liefst 50.000 vierkante meter aan de westkant van Brucargo heeft rechtstreekse toegang tot het tarmac, een grote oppervlakte aan gekoelde opslagruimtes. en biedt onderdak aan twee wereldspelers op het vlak van logistiek: Kuehne+Nagel en Worldwide Flight Services, en aan Expeditors, de grootste vrachtafhandelaar ter wereld.

"Dankzij Brucargo West beschikken we over bijkomende logistieke installaties voor het veilige transport van farmaceutische producten in het algemeen en van COVID-19-vaccins in het bijzonder", zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport. "Wij breiden zo onze logistieke eerstelijnsinfrastructuur uit en beschikken vandaag over de grootste capaciteit aan gekoelde opslag van alle Europese luchthavens."

Brucargo is, na de haven van Antwerpen, de belangrijkste logistieke hub in België voor de internationale handel en het luchtvervoer in Europa. In 2020 werden bijna 650.000 ton goederen via de luchthaven van Zaventem verscheept.

Brussels Airport heeft in totaal 100 miljoen euro geinvesteerd in ultramoderne logistieke gebouwen, waaronder het Animal Care Inspection Center voor de tijdelijke opvang en het vervoer van diverse diersoorten. Daarnaast is ook geïnvesteerd in de renovatie van een aantal bestaande gebouwen, waaronder dat van Swissport Cargo.

De specialisaties van de luchthaven, namelijk bederfbare goederen, farmaceutische producten en e-commerce, hebben zich de jongste jaren sterk ontwikkeld, in het bijzonder tijdens de coronacrisis. De luchthaven is de op één na belangrijkste economische groeipool in België, goed voor 64.000 rechtstreekse en onrechtstreekse jobs.

Bron: Belga 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.