10 May
10May

Op 1 juni 2021 maakt Yvan Verougstraete, CEO van de Medi-Market Group, plaats voor Cédric Antoine, die momenteel nog aan het roer staat van Cora België-Luxemburg. Yvan Verougstraete blijft zijn mandaat als bestuurslid behouden. 

Het gaat om een “persoonlijke en weloverwogen keuze” van de oprichter van Medi-Market om het operationele beheer van de groep vanaf 1 juni 2021 uit handen te geven. “Ieder van ons heeft zijn sterke en zwakkere punten. Eenmaal je het beste van jezelf gegeven hebt, lijkt het me opportuun om de fakkel door te geven aan iemand anders, die er een andere aanpak op nahoudt, andere gebreken heeft, maar vooral andere troeven kan uitspelen. Een frisse blik zal onze groep sterken en ten goede komen”, benadrukt Yvan Verougstraete, die blij is met de keuze voor een “creatieve geest met sterke troeven op menselijk vlak” als zijn opvolger. 

De 42-jarige Cédric Antoine is momenteel CEO van Cora Belux, onderdeel van de Louis Delhaize Group. Hij kwam in 2002 bij de groep terecht als financieel analist na een opleiding aan het HEC en een eerste beroepservaring in de financiële wereld. Cédric Antoine wist al snel op te klimmen en schopte het tot directeur van het financiële departement bij Cora België, waarna hij de leiding nam over de Cora-hypermarkt in Foetz, in het Groothertogdom Luxemburg. In 2012 richtte Cédric Antoine Wink op, de allereerste 100 % onlinesupermarkt van België. 

Gesterkt door die expertise leidt Cédric Antoine sinds augustus 2018 het programma voor de hervorming van het merk Cora in België en Luxemburg, zowel op logistiek en IT-vlak als wat de operationele processen betreft. “Ik kijk ernaar uit om bij Medi-Market aan de slag te gaan. Het merk laat al sinds zijn oprichting een gestage groei optekenen en breekt met de ongeschreven wetten van de farmaceutische en parafarmaceutische distributiemarkt”, aldus Cédric Antoine. “Medi- Market heeft nieuwe ontwikkelingen in gang gezet binnen en buiten België. Mijn taak bestaat erin de expertise die de teams van Medi-Market hebben verworven te consolideren, en de bestaande structuur als stevige basis te vrijwaren met het oog op de verdere groei.”

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.