Ervaring uit Adidas en IKEA aan boord

Brenninkmeijer stopt als CEO van C&A Europa en als overkoepelend CEO: in de plaats daarvan krijgt hij een zitje in de raad van bestuur. Vanaf 15 september wordt zijn Europese opvolgster Giny Boer klaargestoomd. Zij komt over van Ikea, waar ze meer dan twee decennia actief was in verschillende bestuursrollen. Haar recentste positie was die van hoofd retail voor de regio Zuid- & Oost-Europa.

Kretschmer vervangt dan weer CFO Ralf Senden, die het modebedrijf verlaat. Zij overziet momenteel nog de wereldwijde financiën bij Adidas. Om zeker te zijn dat er toch iemand van de oprichtersfamilie in de directie zou zetelen – een vaste regel bij de strikt katholieke miljardairsfamilie – is de nieuwe functie 'chief clusters/countries officer' (CCO) gecreeerd. Die titel gaat naar Eric Andrew Brenninkmeijer, vandaag hoofd van C&A Duitsland, waardoor hij alle Europese winkels onder zijn hoede krijgt.

Tijd voor nieuw leiderschap

De raad van bestuur had op 1 juli al een vrouwelijke toevoeging gekregen: Maëlys Castella, voormalig CFO van Akzo Nobel, is voortaan niet-uitvoerend bestuurder en het nieuwe hoofd van het auditcomité.

 C&A zegt de coronacrisis goed te hebben overleefd, maar vorig jaar moest de modegroep al stevig herstructureren. Het bedrijf zegt nu meer een omnichannelspeler te willen worden. "We hebben de basis gelegd voor een terugkeer naar groei en hebben de coronacrisis veilig doorstaan. Onze online business groeit, onze klanten komen terug naar onze winkels en we nemen weer mensen aan. Bovendien zien we een aanzienlijke toename van de klanttevredenheid. Het is nu tijd om te zorgen voor een succesvolle leiderschapsovergang", zei Edward Brenninkmeijer.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.