05 May
05May

Cargill heeft Leman Decoration Group overgenomen, een leverancier van taartdecoraties voor de bakkerijsector. De overname breidt het aanbod van Cargill op het gebied van decoratie aanzienlijk uit, waardoor de cacao- en chocolade-activiteiten van het bedrijf gastronomische klanten in Europa en de hele wereld beter kunnen bedienen. 

"Door Leman Decoration Group aan de Cargill-familie toe te voegen, kunnen wij onze gastronomische en industriële klanten bij elke stap in hun traject ondersteunen - van concept tot afgewerkt product," zegt Inge Demeyere, algemeen directeur van Cargill Chocolate Europe. "Onze Gourmet business wordt een echte one-stop-shop voor al hun behoeften op het gebied van chocolade, toevoegingen, decoraties, couverturechocolade en nu ook een uitgebreid assortiment van speciale decoraties. Dit alles wordt ondersteund door een uniek platform voor een goede dienstverlening aan de klant, inclusief uitgebreide R&D- en printmogelijkheden, en de gecombineerde expertise en hulpmiddelen van twee organisaties van wereldklasse." 

De Leman Decoration Group staat bekend voor zijn uitgebreid en creatief productassortiment. Het portfolio bevat cakedecoraties, chocoladeprints, op suiker gebaseerde decoraties en wafels. Het familiebedrijf heeft klanten in 55 landen dankzij een sterke productinnovatie, gecombineerd met een verticaal geïntegreerde, end-to-end toeleveringsketen die een uniek platform biedt voor een ongeëvenaarde dienstverlening aan de klant. Deze aanpak sluit perfect aan bij het doel van Cargill om gastronomische oplossingen aan te bieden, met controle over het hele proces, van boon tot decoratie. 

"De ruime expertise van Cargill inzake chocoladeproductie en de gevestigde wereldwijde bevoorrading van cacao en chocolade zijn een perfecte aanvulling op ons langdurig engagement voor onze gastronomische klanten," zegt Didier Leman, eigenaar van Leman Decoration Group. "Als onderdeel van Cargill kunnen we voortbouwen op onze erfenis van bijna 6 decennia in de decoratiesector en de collectieve kracht van onze complementaire activiteiten benutten om beter te voldoen aan alle behoeften van onze klanten, vandaag en in de komende jaren." 

Als onderdeel van de transactie zullen alle faciliteiten van de Leman Decoration Group deel worden van de Cargill-familie. Het gaat hier om de drie productielocaties in België, Mauritius en Thailand en de bijna 450 werknemers die zullen rapporteren aan de speciale Global Gourmet and Distribution-organisatie. De synergieën tussen de twee organisaties hebben ook betrekking op de in Moeskroen (België) gevestigde innovatiecentra. De opening van het "House of Chocolate" van Cargill, een complex met de allernieuwste faciliteiten voor de ervaring van chocolade, een proeffabriek en een zintuiglijk laboratorium, is gepland voor begin 2022, op 1,5 km van de R&D-hub van de Leman Decoration Group. Samen zullen deze centra een platform bieden voor klantdemonstraties, partnerschappen en innovaties. 

De overname van Leman Decoration Group door Cargill is de meest recente van een reeks stappen om de aanwezigheid en de productlijn van Cargill in het gastronomische segment uit te breiden. In 2019 nam Cargill Smet over, een in België gevestigde leverancier van snoep- en chocoladedecoraties. In januari 2021 breidde het bedrijf de gastronomische productiefaciliteit in Kalmthout uit.

Bron: Belga

Meer weten over bedrijfsovernames? Lees dan onze reeks Corporate Finance 4.0

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.