Caroline De Clerck (35) studeerde handelswetenschappen en is sinds 2010 actief bij de Ideal Group, een onderdeel van Beaulieu waar ze verschillende functies opnam. Zo werkte ze enkele jaren in Duitsland bij de divisie automotive van het bedrijf. In 2018 werd Caroline De Clerck bestuurder bij Ideal Group.

Francis De Clerck (62), die altijd al liever uit de spotlights bleef, had zich vorig jaar al teruggetrokken uit de operationele activiteiten van het bedrijf. Hij werd als CEO opgevolgd door zijn schoonbroer Stephan Colle, de echtgenoot van Ann De Clerck. Colle heeft naast zijn aandeel in Beaulieu ook het textielbedrijf Belgotex in handen, waartoe ook het tapijtbedrijf Associated Weavers behoort.

De aanstelling van een telg uit de derde generatie toont aan dat er stilaan wat verandert bij de vanouds ultradiscrete en mediaschuwe leiding van het bedrijf. In 2019 werd al een eerste stap gezet naar de verdere professionalisering door de raad van bestuur uit te breiden met vier externe bestuurders: serieondernemer en voormalig City-bankier Bart Deconinck, Barbara De Saedeleer, bekend als de vroegere rechterhand van Marc Coucke bij Omega Pharma en Jan Vander Stichele, ook voorzitter bij Lotus Bakeries en bestuurder bij Thermote & Vanhalst (Mateco). Peter Vandekerckhove, gewezen topbankier bij KBL en BNP Paribas Fortis, is de huidige voorzitter van de raad van bestuur.

Johan Lambrecht, econoom en professor aan de KU Leuven, was jaren de enige externe bestuurder. Daarnaast zetelen ook Colle en Luc De Clerck, de oudste zoon van Roger De Clerck, namens de aandeelhoudersfamilie in de bestuursraad.

Beaulieu International Group (BIG) ontstond in 2006 toen vier van de zes kinderen van Roger De Clerck hun bedrijven uit het ouderlijke textielimperium weer samenvoegden. Mieke De Clerck (het intussen failliete Beaulieu of America) en Jan De Clerck (Domo) bleven buiten de fusiegroep.

Beaulieu International haalde in 2019 een omzet van 1,8 miljard euro en bestaat uit drie divisies: de chemieafdeling (polypropyleenkorrels), Flooring Solutions (tapijt, vinyl, laminaat en parket) en Engineered Products, (vezels, garens en technisch textiel). 

Bron: De Tijd

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.