Cartamundi is een wereldspeler in zijn domein. Het produceerde vorig jaar zowat 25 miljard kaarten. Denk aan gewone speelkaarrten, pokerkaarten voor casino's en kaarten van Pokémon, UNO of Magic: The Gathering. Daarbovenop maakt het ook nog eens 60 miljoen bordspellen, waaronder Monopoly en Risk. 

Het bedrijf gaat op zoek naar nieuwe en betere productiemethodes. Industrie 4.0, zoals dat heet, waarbij digitalisering, robots, cobots, sensoren en artifitiële intelligentie centraal staan.

Het innovatieteam zal nauw samenwerken met dat in het Oost-Vlaamse Drongen waar Cartamundi werkt aan digitale processen voor gepersonaliseerde producten. Ook met Seattle zal er een directe lijn zijn. Daar zit een designteam dat in opdracht van speelgoedbedrijven zoals Hasbro en Mattel nieuwe producten ontwikkelt.

"Cartamundi groeit en evolueert voortdurend. Dit vraagt om een centrale visie en strategie voor R&D. We zetten nu een belangrijke stap om nog meer mogelijkheden voor innovatie aan te grijpen", aldus Steven Nietvelt, chief technology and innovation officer bij Cartamundi.

De bouwwerkzaamheden voor het R&D Center zijn in november van start gegaan. Cartamundi zal een fabriek van 600 m² in gebruik nemen op de Open Manufacturing Campus (OMC) in Turnhout.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.