Foto: Denis Van Nunen (Cegeka) en oprichter Johan Magnusson (Solver Sweden)

Cegeka koopt zich in bij het Zweedse databedrijf Solver Sweden. Hoeveel de Limburgse IT-groep neertelt voor het meerderheidsbelang, en hoe groot de participatie precies is, wordt niet bekendgemaakt. Sinds kort was Cegeka, dat onder meer diensten rond het supersnelle mobiele internet 5G, de cloud en artificiële intelligentie aan bedrijven aanbiedt, al met een klein team actief in Zweden. Maar de overname van Solver vormt volgens woordvoerder Sergio Destino "de eerste grote stap" in het Noord-Europese land. 

Cegeka wil via Solver voet aan de grond krijgen in de belangrijke Scandinavische markt. "In Scandinavië is de markt op vlak van data en artificiële intelligentie sterk ontwikkeld", zegt Denis van Nunen, directeur van Cegeka Zweden. "Ze hebben er jaren geleden de kaart van de digitale transformatie getrokken en zitten bijgevolg aan de kop van het Europese peloton. Voor Cegeka is dit dan ook de ideale plaats om onze groei en de uitbouw van onze datadiensten verder vorm te geven." 

De meerderheidsparticipatie in Solver Sweden past in de strategie van Cegeka om in te spelen op de steeds groeiende vraag naar data- en AI-partners. “Bedrijven hebben meer dan ooit behoefte aan begeleiding door experts met ervaring in Data en AI. Europees is er véél groeipotentieel, maar zeker specifiek in Scandinavië. Deze expertise vinden we terug bij Solver Sweden. Het team in Stockholm en in de kantoren in Gälve en Falun heeft heel wat data-ervaring op de teller”, zegt Kristel Demotte, Global VP Data Solutions bij Cegeka.  

Volgens Cegeka zijn data momenteel al "het meest waardevolle bezit" van bedrijven. Het belang ervan zal onder meer door de uitrol van 5G en de verdere ontwikkeling van de cloud, alleen maar toenemen, luidt het. 

Solver Sweden heeft drie kantoren in Zweden: naast de hoofdzetel in de hoofdstad Stockholm gaat het om vestigingen in Gälve en Falun. Het bedrijf telt 25 werknemers en naar eigen zeggen zowat "4.000 internationale klanten". Volgens Destino zal "in de komende weken en maanden" bepaald worden hoe de integratie zal verlopen, maar het is alleszins de bedoeling dat het Zweedse bedrijf volledig zou worden opgenomen in Cegeka. 

De Limburgse IT-groep heeft intussen kantoren in twaalf landen, voornamelijk in Europa. Zowat 5.500 mensen zijn er aan de slag.

Bron: Belga

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.