De Limburgse IT-reus Cegeka neemt een meerderheidsbelang in het digitale schoolplatform Smartschool, zo blijkt donderdag uit een persbericht. Ook de Limburgse investeringsmaatschappij LRM krijgt een belang, terwijl de huidige aandeelhouders van Smartschool - de broers Schuer - aandeelhouder blijven en ook de operationele leiding blijven behouden. Financiële details van de operatie worden niet bekendgemaakt.

De overname verandert niets aan de huidige dienstverlening voor scholen, leerkrachten en leerlingen, klinkt het. Ook de naam van het platform blijft onveranderd. In de toekomst mikt men op groei in Vlaanderen en in Wallonië.

"Dankzij deze nieuwe strategische samenwerking tussen twee Vlaamse technologiespelers staan we in pole position om de onderwijswereld te begeleiden in de verdere en versnelde digitalisering", zeggen Stijn Bijnens, CEO van Cegeka, en Jan en Geert Schuer, respectievelijk CEO en COO van Smartbit, het Limburgse bedrijf achter Smartschool. 

Cegeka en Smartbit zijn beide familiebedrijven en delen dezelfde normen en waarden. "Onze lokale verbondenheid en onafhankelijkheid in de educatieve markt vinden we erg belangrijk", aldus Schuer.

Door de coronapandemie werd afstandsonderwijs plots erg actueel. Cegeka wil het Belgische onderwijs nu verder klaarstomen voor "dé digitale sprong voorwaarts", klinkt het. "Anno 2021 is ICT niet meer weg te denken uit de onderwijswereld. We zetten onze knowhow en ervaring dan ook graag in om deze structurele tak van de samenleving te begeleiden in de huidige digitale versnelling." Smartschool wordt gebruikt in meer dan de helft (57 procent) van alle Vlaamse lagere en middelbare scholen. In Wallonië gebruikt ongeveer één op de vijf scholen het digitale platform.

Meer weten over overnames? Lees er meer over in ons dossier Corporate Finance 4.0

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.